“Değerli Çocuklar”, SODES’in Yıl Sonu Etkinliğinde Buluştu

Adana Valiliği İl Sosyal Etüt ve Proje Müdürlüğü’nce uygulanan “Değerli Çocuklar Projesi” yıl sonu etkinliği, DSİ Baraj İçi Tesisleri’nde gerçekleştirildi.

Etkinliğe Vali Yardımcıları Ahmet Beyoğlu ve Tolga Polat, Adana Uçan Balon Çocuk ve Gençlik Derneği Başkanı Prof Dr. Fazilet Aksu, Adana Çocuk ve Kadın Hakları Derneği Başkanı Çiğdem Akça, SODES çalışanları, okul idarecileri, öğretmenler ve projelerde eğitim gören öğrenciler katıldı.

Etkinliğin açılış konuşmasını yapan İl Sosyal Etüt ve Proje Müdürü Cumali Aydoğan, yoğun göç alan bölgelerdeki ortaöğretim çağında bulunan 10-14 yaş gurubu çocuk ve gençleri değişik dallarda sportif ve kültürel faaliyetlere yönelterek, bedensel ve ruhsal yönden daha sağlıklı bir hale gelmelerini sağlamak, aralarında kaynaşma ve bütünleşmeyi arttırmak, güçlü bir iradeye sahip olmalarına katkıda bulunmak, istismar edilmelerini önlemek, çocuklara spor ve müzik kültürünü aşılayarak kötü alışkanlıklardan uzak olmalarını ve çevrelerindeki diğer çocuk ve gençlere model olmalarını sağlamak, spor ve müzik dışında iyi ahlaklı, yaratıcı bir kişilik kazanmalarını sağlamak, milli değerleri benimsemiş birlik ve beraberlik duygularına haiz bireyler olarak yetişmelerini sağlamak amacıyla uygulanan projelerin büyük bir başarıyla sürdürüldüğünü söyledi. Aydoğan, başta Vali Mustafa Büyük olmak üzere emeği geçen tüm kişi, kurum ve kuruluşlara desteklerinden dolayı teşekkür etti.

Vali Yardımcısı Ahmet Beyoğlu ise konuşmasında, yapılan bu çalışmaların sosyal devlet olmanın gereği olduğunu söyledi.

Vali Yardımcısı Beyoğlu, dezavantajlı çocukların topluma kazandırılmaları ve kendilerini önemli hissetmelerinin sağlanması yolunda ellerinden gelen tüm gayreti göstereceklerini belirtti.

Vali Yardımcısı Ahmet Beyoğlu bu etkinlikte bulunarak öğrencilerin sevinçlerine ortak olmaktan duyduğu mutluluğu dile getirirken, DSİ Baraj İçi Tesisleri’ndeki yıl sonu etkinliği renkli ve coşkulu görüntülerle sürdü.