Deli Dumrul alt geçidi

Ortadoğu'nun en büyük camisi olma özelliğine sahip olan Sabancı Merkez Camii'nin alt geçidinin ücretli olması sorunu sebebi bilinmeyen nedenle bir türlü çözülemedi.

Ortadoğu’nun en büyük camisi olma özelliğine sahip olan Sabancı Merkez Camii’nin alt geçidinin ücretli olması sorunu sebebi bilinmeyen nedenle bir türlü çözülemedi. D-400’den gelen araçların alt geçidi kullanarak Fuzuli Caddesi’ne rahatlıkla çıkabilmesini sağlayan alt geçidin 1 lira ücret konularak işletiliyor olması, şehrin trafik sorununun çözümüne bir türlü katkı koyamıyor!

SÖZDE CAMİYE GELİR GETİRECEKTİ!

1998 yılında Sabancı Cami ibadete açılmıştı. D-400 Karayolu’nun hemen yanında yer alan ve işletmesi Diyanet’e ait olan yer altı otoparkının vatandaşlar tarafından kullanılmadığı ve sürekli kapalı olarak kalan bu otoparkın içerisinden Fuzuli Caddesi’ne ulaşımın ise ücretli olması nedeniyle kullanılmadığına işaret eden Adanalılar, ‘Adana trafiği rahatlatılmak isteniyorsa bu Deli Dumrul Alt Geçidi ücretsiz olarak trafiğe açılmalıdır. Camiye gelir getirmesi amacıyla otopark olarak kullanılan yer amacı dışında atıl duruyor. Yetkililer ise bir türlü bu alt geçit olacak yeri ulaşıma açmıyorlar’ dediler.

ACİLEN TRAFİĞE AÇILMALI

Konu hakkında Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü’ye ve Adana Valisi Mahmut Demirtaş’a seslenen Adanalılar ‘Otopark geçidi ile köprünün altı pislikten geçilmiyor. Otopark alanından Adanalılar yararlanmıyor. Madem otopark kullanılmıyor, alınacak bir kararla araçların Fuzuli Caddesi’ne geçişine izin verilmeli ve trafikteki sıkışıklıkta bir şekilde giderilmelidir. Levha asarak 1 lira ücret konulan bu alt geçit özelliğindeki otopark acilen trafiğe açılmalı ve Deli Dumrul gibi atıl tutulan bu yer Adanalılar’ın hizmetine sunulmalıdır’ dediler.

DURAK DÖNEMİNDE OTOPARK YAPILMIŞTI

Aytaç Durak’ın belediye başkanlığı döneminde Sabancı Merkez Camii’nin park alanı olarak etrafında kalan bölgenin alt kısmını otopark olarak değerlendirme fikri ortaya atılmış ve bu konuda meclis imar düzenlemesi yapmıştı. Uzun tartışmalar sonrasında bu alanın kullanımı ve otoparkın işletimi de Diyanet’e devir edilmişti. İşletme hakkı bulunan yetkililer ise sadece buraya bir levha asarak bir de giriş kulübesi koyarak 1 lira ile otopark ve geçişi ücretlendirdiler. Adanalılar bu otoparkı kullanmadıkları gibi geçiş güzergâhını da değerlendiremiyorlar. Şimdi gözler yetkililerin vereceği karar çevrildi.