Demirçalı: "Kim size boyun eğdirmeye çalışıyor?"

CHP Adana Milletvekili ve TBMM Milli Savunma Komisyonu Üyesi Ali Demirçalı, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’a, “Hangi güçler size boyun eğdirmeye çalışıyor?” diye sordu.

Ali Demirçalı, TBMM Başkanlığına Başbakan Recep Tayyip Erdoğan tarafından yanıtlanması istemiyle verdiği soru önergesinde, partisinin meclis grup toplantısında yaptığı konuşmasındaki “Bugün de sermayesini, manşetlerini kurşun gibi Meclis’in üzerine çevirenlere rağmen Meclis’in ve siyasetin saygınlığından taviz vermeyeceğiz. Manşetlerle milli iradeye boyun eğdiremezsiniz” ifadelerini manidar bulduğunu söyledi.

Demirçalı, Başbakan Erdoğan’a “Hangi güçler size boyun eğdirmeye çalışıyorlar?, Sermayesini ve manşetlerini kurşun gibi Meclis’in üzerine çeviren güçler kimlerdir?, Milli irade boyun eğdirmek için manşet atan yayın organlarının isimlerini açıklamayı düşünüyor musunuz?,  Kastettiğiniz bu güçlere karşı, milli iradeye boyun eğdirmemek adına, ne gibi çalışmalar yaptınız?” sorularını yönelterek yazılı yanıt vermesini istedi.