Demirtaş, 'Öğretmenlerimiz, yaşamları boyunca saygıyı hak ediyor'

Adana Valisi Mahmut Demirtaş, '24 Kasım Öğretmenler Günü' nedeniyle mesaj yayımladı.

 

Ülkemizin daha müreffeh, her açıdan daha gelişmiş ve saygın bir konuma ulaşmasında, çocuklarımıza verilen eğitimin, dolayısıyla öğretmenlerimizin hayati bir fonksiyonu vardır. Çocuklarımızın ve gençlerimizin bilgili ve donanımlı bir şekilde yetiştirilmesi, aynı zamanda ülkemizin aydınlık geleceğinin de anahtarıdır.

Öğretmenlerimiz; Hür, Onurlu, Saygın ve GelişmişÇocuklarımızı ve gençlerimizi bilimin ışığıyla aydınlatarak yetiştirmek amacında olan öğretmenlerimizin üstlendikleri bu görevi, bugün olduğu gibi gelecekte de en iyi şekilde yerine getireceklerine olan inancım tamdır. Öğretmenlerimiz; onurlu ve saygın toplum olma merdiveninin en önemli basamağıdır. Saygıdeğer öğretmenlerimiz sayesinde dünyada gelişmiş bir toplum olma yolunda, medeniyet yolculuğumuza emin adımlarla devam ediyoruz.

 En İçten Sevgi, Saygı ve Şükranlarımı Sunuyorum”

Devletimiz ve hükümetimizin teşvik ve destekleriyle, İlimizdeki başarı çıtasını çok daha yükseklere taşımak, eğitim ve öğretimde arzu ettiğimiz hedefe ulaşabilmek için yaptığımız titiz çalışmaları kararlılıkla sürdüreceğimizi bir kez daha ifade ederken, “Geleceğimizi inşa eden” eğitim ve öğretim ordumuzun tüm neferlerine aileleri ile birlikte sağlıklı, mutlu ve huzurlu yıllar temenni ediyor, en içten sevgi ve saygılarımı sunuyorum.''