Demokrat Mühendisler Yeni Döneme Hazır

Demokrat Mühendisler, MMO Adana Şubesi’nin 17 Ocak’ta yapılacak seçimde üreten, sanayileşen, demokratikleşen, hakça bölüşen bir Türkiye için güçlerimizi birleştirmeye; çağdaş, etkin, demokratik ve katılımcı bir Şube için destek çağrısı yaptı.

TMMOB Makina Mühendisleri Odası Adana Şubesi’nin 23. Dönem genel kurulunda yönetime talip olan Demokrat Mühendisler grubu yeni dönemde “Yeni Döneme Hazır” dedi.

MMO Adana Şubes Demokrat Mühendisler grubu,“...Yüreğimizdeki insan sevgisini ve yurtseverliği, baskı ve zulüm yöntemlerinin söküp atamayacağının bilinci içinde, bilimi ve tekniği emperyalizmin ve sömürgenlerin değil, emekçi halkımızın hizmetine sunmak için her çabayı güçlendirerek sürdürme yolunda inançlı ve kararlıyız..." dedi.

Demokrat Mühendisler Grubu, “Bilim, teknoloji ve sanayileşme”den oluşan üç kavramın; dünyanın gelmişi, geçmişi, bugünü ve geleceği üzerinde rol oynayan kavramlar olduğuna vurgu yapılarak, şu görüşlere yer verildi:

“Mühendislik mesleği; ülkemiz ve toplumun geleceği açısından büyük önemdedir, olmazsa olmazdır. Toplumsal ve ekonomik gelişmişliğin odağında mesleğimiz vardır. Çünkü mühendislik mesleği; dünyayı alt üst eden, üst yapıdaki statükoyu sallayan ve her iki yılda bir ikiye katlanan teknolojinin diğer adıdır.

Ancak şunu da biliyoruz; böylesine önem arz eden bu mesleği yerine getiren biz mühendislerin yaşam koşulları, mesleği icra etme ortamı her geçen gün daralmaktadır. Dünyamız ve ülkemizin içinde bulunduğu ekonomik, sosyal, kültürel kaos ortamında mesleğimiz ve meslektaşlarımız ciddi sıkıntılar içerisindedir.

Genç üyelerimiz, iş bulamaz, deneyim istenir, bulsa bile düşük ücretlerle çalıştırılır. Kamu çalışanı üyelerimiz, üretim sürecinden dışlanmış, siyaset yapamaz, örgütlenme özgürlükleri yok ama özellikle de muhalifse oradan oraya sürülmek kaderleri olmuş.

Özel sektör çalışanı üyelerimiz, iş güvencesi yok, mesaileri başlar ama bitmez. Kişisel ve aile yaşamları yok, sadece iş yaşamı var. Taşeron sistemi her yanı sarmış. Toplam kalite derler ama odağında insana yer yok. Yaptırılan işe göre ödenen ücretler düşük.

Küçük imalat ve büro sahibi üyelerimiz, ekonomik sistem içerisinde boğulma noktasında. Emekli üyelerimiz, geçim zorluğunu biraz olsun aşabilmek için hala çalışmak zorunda bırakılmış,

İnsana yaraşır (yakışır) iş, güvenli iştir. Oysa bugün emek, üretim sürecinin sıradan bir bileşeni olarak görülmektedir. Emeği anlamadan, ona en yüce değeri vermeden, çalışanların sağlığını, güvenliğini ve huzurunu sağlamadan endüstriyel demokrasiden söz etmek mümkün değildir.

Bu sürece dur diyebilmek, saldırıları göğüsleyebilmek için TMMOB’nin önderliğinde, meslek temelinde bir araya gelmiş, çok bileşenli, değişik ekonomik ve sosyal konumlara sahip üyelerimizle birlikte mücadeleye devam edilecektir.

Özetle bugün, mesleğimizi uygulayabileceğimiz ortamların yaratılması, meslek alanlarımızın korunması ve geliştirilmesi mücadelesi ile bağımsızlık, demokrasi, kalkınma ve hakça paylaşma mücadelesi her zaman olduğundan daha fazla önem taşımaktadır.

Biz Demokrat Mühendisler, demokrat, yurtsever, toplumcu çizgiyi titizlikle koruma; bu uğurda mücadeleye devam etme; Odamızı kişi, grup, siyasi çevre vb. rant hesaplarından uzak tutma ve ülkemizdeki demokratik mevzileri koruma görevlerinin bir parçası olarak 23.Dönem MMO Adana Şubesini yönetmeye adayız.

İLKEMİZ BİRLİKTE ÜRETEREK BİRLİKTE YÖNETMEK

TMMOB Makina Mühendisleri Odası Adana Şubesi bundan önce olduğu gibi bundan sonra da; üyelerle birlikte karar alma, birlikte üretme, birlikte yönetme ilkesiyle hareket ederek, toplumsal sorumluluğumuz gereği toplumsal muhalefetin odağında yer almayı, onurlu yürüyüşünü ve dik duruşunu sürdürecek ve padişahım çok yaşa diyenlerden olmayacak ve kral çıplak demekten çekinmeyecektir. Üyelerimizi; üreten, sanayileşen, demokratikleşen, hakça bölüşen bir Türkiye için güçlerimizi birleştirmeye; çağdaş, etkin, demokratik ve katılımcı bir Şube için Demokrat Mühendisler’i 17 Ocak 2016’da yapılacak olan Şube Seçimlerinde desteklemeye çağırıyoruz.Bu katılım sadece geçmişten bugüne, bugünden geleceğe etkin, güçlü, çağdaş, laik ve demokrat bir meslek odasına sahip çıkmak anlamına gelmiyor. Aynı Zamanda; ülkenin dününe, bugününe ve geleceğine sahip çıkmak anlamına geliyor. Üyelerimizin bu değerlerin tümüne sahip çıktığını biliyoruz. Sen yoksan bir eksiğiz!”

MMO Adana Şubesi Demokrat Mühendisler Grubu yönetimi Hasan Emir Kavi, Hüseyin Kalantar, Mustafa Demiryürek, Ümit Galip Uncu,  Erol Zorlu, Arzu Pekdur, Uğur Özel, yedek yönetim kurulu ise M.Kerem Fetullahoğlu, M.Samim Aldık, Murat Uğurlak,  Meltem Sönmez Kaya, Metehan Kayrak, ÇağdaşTürköz ve Ozan Deniz Toprak’tan oluşuyor.