Denetimin adı Anakent Zabıtası

Norm kadrosuna göre eksik sayıda zabıta ile çalışan Büyükşehir Belediyesi her yerde.

Adana Büyükşehir Belediyesi’ne bağlı Zabıta Daire Başkanlığı elemanları norm kadrodaki eksik olan sayılarına rağmen şehirde bütün konularda denetimlerini sıklaştırıp vatandaşların memnuniyeti için çalışıyor. Gelen her şikâyeti anında değerlendiren ekipler rutin görevleri dışında konuya müdahil olma anlamında da sıkı bir çalışma temposu içerisine girdiler.

CAZİBE MERKEZLERİ DENETİM ALTINDA

Seyhan’ın Gazipaşa, Ziyaşapa, Atatürk Caddesi, Sabuncu Bulvarı, Çukurova’nın Turgut Özal, Süleyman Demirel, Kenan Evren, Alparslan Türkeş, Aliye İzzet Begoviç Caddeleri ve Bulvarları gibi cazibe merkezlerinde günün her saatinde denetimlerini sıklaştıran Adana Büyükşehir Belediyesi Zabıta Denetim Amirliği ekipleri, kaldırım işgallerine karşı savaş açtı. Kafeteryaların vale kulübe uygulaması, izinsiz masa ve sandalye atılması konusundaki kanunsuz uygulamalarına karşı zabıta ekipleri sıkı bir çalışma gerçekleştiriyor.

KALDIRIMLAR ÖZGÜR OLACAK

Sözlü ve yazılı uyarılarının yanında gerekli hallerde kanunun kendilerine tanıdığı cezai işlemleri de gerçekleştiren Adana Büyükşehir Belediyesi Zabıta Daire Başkanlığı Denetim Şube Müdürlüğü ekipleri, kaldırımların vatandaşlar tarafından rahat bir şekilde kullanılması adına gayret içerisine girdiler. Bu arada trafik şube müdürlüğü ekipleri ile işbirliği içinde olan zabıta ekipleri, engellilerin geçiş istikametlerine ve kaldırımlar üzerine yayaların ulaşımını engelleyecek şekilde park edilen araçlar konusunda da uygulama yapıyorlar. Son aylarda denetim ve çalışmalarının hızını artıran zabıtalar, vatandaşları kırıp dökmeden yasaların kendilerine tanıdığı hakları da hayata geçirip Başkan Hüseyin Sözlü’nün belediye başkanlığının kucaklayan özelliği ile hizmet etmenin gayreti ve mutluluğunu yaşıyor. Denetim Şube Müdürü Mehmet Atilla’nın nezaretindeki zabıtaların bir başka çalışma alanları da yaz aylarında sulama kanallarında yüzmeye çalışan çocuklara yönelik oluyor. Kanalda yüzen bu çocuklarla ilgili Toplum Destekli Polisler ile birlikte çalışmalar yapan zabıta ekipleri de çocukların can sağlığını temin etmekte özverili çalışıyor

BAŞKANIMIZ SÖZLÜ’YE TEŞEKKÜR EDİYORUZ

Gazetemize yaptıkları çalışmalar hakkında bilgiler veren Adana Büyükşehir Belediyesi Zabıta Daire Başkanlığı Denetim Şube Müdürlüğü yetkilisi olan Mehmet Atilla, ‘Kolluk gücü olarak kadromuzdaki yetersizliğe rağmen güzel hizmetler ürettiğimizi düşünüyoruz. Şehrin cazibe merkezlerindeki vatandaşlarımızın kaldırımlarını rahat kullanmaları için esnafla ve buradaki vatandaşlarla bizzat kendimiz muhatap olarak gerekli uyarılarımızı ve bilgilendirmelerimizi yapıyoruz. Halkımızın can ve mal güvenliğini sağlamak gibi görevlerimizi de bu arada kolluk gücü olarak yerine getiriyoruz. Sayın Başkan Hüseyin Sözlü Beyin bizlere sağladığı bu imkanlar içinde ayrıca kendisine teşekkür ediyoruz’ dedi ve görüşlerini dile getirdi.