Deprem bölgesinde vergisel yükümlülükler ertelendi

Kahramanmaraş merkezli depremden etkilenen 10 ildeki vergisel yükümlülükler ertelendi.

Kahramanmaraş merkezli depremden etkilenen 10 ildeki vergisel yükümlülükler ertelendi. 

Hazine ve Maliye Bakanlığı'ndan yapılan açıklamayada, depremin yaralarının sarılması ve depremden zarar gören vatandaşların barınma, beslenme ve diğer ihtiyaçlarının hızlı bir şekilde karşılanabilmesi için acil nakit talepleri gecikmeksizin karşılandığı belirtildi. 

Açıklamada, şunlara yer verildi:

"Bunun yanı sıra deprem bölgesinde bulunan mükelleflerimiz için 31 Temmuz 2023 tarihine kadar mücbir sebep hali ilan edilmiştir. Deprem tarihi itibarıyla, bu illerdeki mükelleflerin, 6.2.2023 ila 31.7.2023 tarihleri arasında yerine getirmeleri gereken vergisel yükümlülükleri ertelenmiştir.

Mücbir sebep süresince, verilmesi gereken vergi beyanname ve bildirimlerinin verilme süreleri 15.8.2023 günü sonuna kadar, bu beyanname ve bildirimler üzerine tahakkuk eden vergilerin ödenme süreleri de 31.8.2023 gününe kadar uzatılmıştır."

Açıklamada, "yapılandırma kanunları" kapsamında Mart, Mayıs ve Temmuz 2023 döneminde ödenmesi gereken taksitlerin ödeme sürelerinin, "mücbir sebep halinin bitim tarihini izleyen Ağustos, Ekim ve Aralık 2023 tarihlerine uzatılması hususunda gerekli hazırlık yapıldığı" da belirtildi.  (ajansbizim)