'Deprem sonrası 60 bin Suriyeli ülkesine döndü'

Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, "Deprem sonrası yakınlarını, evini kaybeden 60 bin civarında Suriyeli gönüllü olarak ülkesine döndü" dedi.

Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, "Deprem sonrası yakınlarını, evini kaybeden 60 bin civarında Suriyeli gönüllü olarak ülkesine döndü" dedi. 

Akar beraberindeki Genelkurmay Başkanı Orgeneral Yaşar Güler ile Suriye'nin kuzeyindeki Bahar Kalkanı ve Zeytin Dalı harekât bölgelerinin desteklendiği Kumlu Üs Bölgesi'nde incelemelerde bulundu. 

Akar, Suriye'ye de etkileyen depremlerin ardından "Türkiye'ye doğru sığınmacı akını" olduğu iddialarının ortaya atıldığını belirterek, şunları söyledi: 

"Bu tezviratın gerçek olmadığı açık ve net şekilde ortaya konuldu. Sınır hattında denetlemeler yaptık, sivil ve askerî makamlarla konuştuk, görüştük. Bunların iftira olduğunu, durumun tam tersi olduğunu kamuoyuyla paylaştık. Deprem sonrası yakınlarını, evini kaybeden 60 bin civarında Suriyeli gönüllü olarak ülkesine döndü. Hudutlardan herhangi bir kaçak geçişe asla müsaade etmeyiz, böyle bir şey sözkonusu olamaz."

Akar, Danimarka'da Kuran ve Türk bayrağına yönelik saldırı konusunda da, "Bu insanlık adına son derece utanç verici bir eylem. Bunu şiddetle kınıyor, lanetliyoruz. Bu, hiçbir şekilde ifade özgürlüğü ile izah edilemez. Sözde ifade özgürlüğü adına bunların yapıldığını söyleyenler büyük bir yanılgı, yalan içindeler. Bu tür eylemlere güya demokrasi kisvesi içinde izin verdiklerini söylüyorlar. Bunlara göz yumulması, izin verilmesi insanlık ve nefret suçuna ortak olmak anlamına gelir" dedi. (ajansbizim)