Depremdeki can kaybı 44 bin 374'e ulaştı

Kahramanmaraş merkezli 6 Şubat'ta meydana gelen depremlerdeki toplam can kaybı 44 bin 374'e ulaştı.

Kahramanmaraş merkezli 6 Şubat'ta meydana gelen depremlerdeki toplam can kaybı 44 bin 374'e ulaştı. 

Afet ve Acil Durum (AFAD) Yönetimi Başkanı Yunus Sezer, yaptığı açıklamada, depremin üzerinden 21 gün geçtiğini belirterek, bu süreçte bazıları 5'ün üzerinde olmak üzere 9 bin 990 artçı deprem yaşandığını söyledi. 

Bölgede toparlanma ve iyileşme sürecinin devam ettiğini anlatan Sezer, "21 bine yakın binada arama kurtarma çalışmalarının tamamlandığını" kaydetti. Sezer, "Şu anda tamamen enkaz kaldırma çalışmalarına yoğunlaşmış durumdayız" dedi. 

Sezer, "Bütün adımlar, hayatın bir an önce normalleşmesi adına yapılmaktadır. Maalesef bu süreç içerisinde 44 bin 374 insanımızı kaybetmiş durumdayız" diye konuştu. 

Şu anda, 8 bin 182'i arama-kurtarma personeli olmak üzere, 230 bine yakın bir personelin sahada olduğunu belirten Sezer, "Köylerimize ve deprem bölgesindeki en ücra noktalara kadar ulaşmaya çalışıyoruz. Hava, kara, kuvvetleri, sahil güvenlik, emniyet, jandarma ve deniz kuvvelerimize ait hava unsurları yoğun bir şekilde bu bölgede faaliyet yürütmektedir" dedi. 

Sezer'in verdiği bilgiye göre, bölgeye günlük ortalama 10 binin üzerinde çadır sevk ediliyor ve 287 çadır kentimiz var. 10 binin üzerinde konteynerin bölgedeki kurulum çalışmaları da sürüyor. Afet bölgesinde barındırılan kişi sayısı da 1 milyon 531 bin 283'e ulaşmış durumda. Tahliye edilen 334 bin 321 kişi ise afet bölgesi dışındaki misafirhanelere yerleştirildi. (ajansbizim)

deprem