Develi, Adanalıları Aşure gününe davet etti

CHP Adana Milletvekili ve Büyükşehir Belediye Başkan Aday Adayı Turgay Develi, Adanalıları Aşure gününe davet etti.

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Adana Milletvekili ve Büyükşehir Belediye Başkan Aday Adayı Turgay Develi, 17 Kasım Pazar günü 100. Yıl Cem Evinde yapılacak olan Aşure gününe tüm Adanalıları davet etti.

Turgay Develi, “ Barış, sevgi ve hoş görü atmosferinin yaşanacağı aşure gününde bütün canları bir arada olmaya davet ediyorum. Bizi bölmeye çalışanların oyununa gelmeyelim. Rabbim birliğimizi, dirliğimizi ve kardeşliğimizi daim eylesin” Dedi.

CHP Adana Milletvekili ve Büyükşehir Belediye Başkan Aday Adayı Turgay develi, konu ile ilgili yaptığı açıklamada şunları söyledi.

“Muharrem orucu, Alevi-Bektaşi inanç sisteminin önemli bir mihenk taşıdır. Muharrem ayı, İslam tarihinde yaşanan Kerbela olayı nedeniyle, Ehlibeyt aşığı tüm Müslümanların matem ayıdır. Bu ayda tutulan matem orucu, Hz. Hüseyin'in şahsında tüm mazlumlara adanmıştır. Onun şahsiyetinde temsilini bulan inanç ve insanlık değerlerine bağlılığımızı bir kez daha yineliyor, Yezit ve Yezit'le sembolleşen bütün kötüleri ve kötülükleri lanetliyoruz. Şahadetlerinin yıl dönümünde, Hz. Hüseyin ve 72 Kerbela şehidini rahmetle anıyoruz.”