Develi'den CHP'ye sert eleştiri

Cumhuriyet Halk Partisi'nin bir önceki dönem Adana Milletvekili olan Turgay Develi, gazetemize yaptığı ziyaret sırasında önemli açıklamalar yaparak CHP'nin son Parti Meclisi ve MYK yapılanması ile CHP'nin bir yerlere varamayacağına işaret edip ‘CHP'nin halktan oy alıp oylarını artırması için Türk halkına yeni hikayeler anlatması lazımdır' dedi.

CHP'ye mecburiyetten oy vermek zorunda kalan insanların oy verdiği bir konumda olduğunu belirten CHP Adana eski Milletvekili Develi, CHP'nin yeni politikalar üretemediğini, insanların önüne ekmeğiyle, aşıyla ve geleceğiyle ilgili somut projeler koyamadığının altını çizip ‘Bu halk salak değil. Ak Parti'ye oy vermeyip CHP'ye oy vermesi için halkımızın bir neden olması gerekiyor. Siz halka yeni umutlar ve projeler sunmalısınız ki tercih edilen siz olmalısınız. Aksi halde olamazsınız. CHP'nin asıl sıkıntısı politikalar üretememisidir' sözleriyle eleştirilerde bulundu.


YOKSULA NE ÖNERİYORSUNUZ?


Güneydoğu'nun yandığına işaret eden Turgay Develi, CHP'nin bu konuda da politika üretemediğini ifade ederek ‘Yoksula ne öneriyorsunuz? Sadece ben iktidar olunca bende bir maaş ikramiye gibi size para vereceğim diyorsunuz. Yani var olan sadaka topluma devam diyorsunuz. Son CHP kurultayına bir bakın isterseniz. Genel Başkan Sayın Kemal Kılıçdaroğlu tek aday olarak kongreye girdi. Parti gurup toplantılarında iddialara yanıt verir gibi günübirlik konuşmalar yaptı. Kurultayda bir tek vizyon ve misyonu ortaya koyacak konuşmalar oldu mu?' sorununu yönelterek eleştirilerine devam etti.


HALKIN UMUDU OLAMADINIZ!


CHP'nin geleceğe dair yönünü tayin edecek bir tek konunun tartışılmadığı bir kurultaydan çıkan genel başkanın da partiyi ileri noktalara taşıyacağına olan inancının asla kendinde oluşmadığını kaydeden Turgay Develi, ‘Halka umut olmadığınız sürece başarılı olamazsınız. Delege ile ayakta kalmak başarı değildir. Kurultayda partinin geleceği ve politikaları günlerce tartışılmalıydı. CHP'ye yöneticiliko lan kişilerinde partinin tozunu toprağını yutarak gelmeleri gerekir. Genel merkeze gören şekillenen il ve ilçe teşkilatları da bu olumsuzluğu ortadan kaldırmaya yetmez' dedi.