'Devlet mağdurun yanında olduğunu gösteriyor'

Adalet Bakanlığı Ceza İşleri Genel Müdürlüğü Mağdur Hakları Daire Başkanı Muhittin Özdemir, suç mağduru çocuk ile kadınların ifade ve beyanlarının alınması sırasında kendilerini daha iyi hissetmeleri amacıyla adliyelerde kurulan Adli Görüşme Odaları'nda (AGO), ikincil mağduriyetleri engellediğini belirterek, 'Bu sistem adliyelerde mağdurun yanında bir sistem. Tüm adliyelerde faaliyete geçirerek aktif bir şekilde işleyişini arttıracağız. Devlet mağdurun yanında olduğunu gösterecek' dedi.

‘ADANA AGO UYGULAMASINDA BİRİNCİ SIRADA’

Biz Adana’da Adli Görüşme Odalarının başarısının, diğer adliyelere örnek olmasını istiyoruz. Bu insana yönelik bir hizmet. Burası, adliyenin soğuk ortamında, zorda kalmış çocuklar, kadınlar için sıcak bir yuva, onları korumaya yönelik iyi bir başlangıç. Adana bu başlangıçta bir numara oldu. Emeği geçen herkese teşekkür ederim” dedi.

Tüm adliyelerde faaliyete geçirerek aktif bir şekilde işleyişini arttıracağız. Devlet mağdurun yanında olduğunu gösterecek. Mağdurların olay anında yoğun şekilde yaşadığı acıyı, şiddeti, utancı, burada henüz en başta yapacağımız destek ve yardımlarla psikolojileri ve ruh sağlıkları bozulmadan yürüteceğiz. Onları ‘MESELE MAĞDUR OLMAK DEĞİL, İKİNCİ KEZ MAĞDUR OLMAMAK’