‘Dik dur eğilme, Adana seninle’

Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü hakkında, Ceyhan Belediye Başkanlığı görevini yürüttüğü dönemle ilgili başlatılan soruşturma kapsamında yurt dışına çıkış yasağı verilmesi, protesto edildi.

Belediye binası önünde akşam saatlerinde sosyal medyadan yapılan çağrılar üzerine toplanan yüzlerce Adanalı Başkan Sözlü, lehine sloganlar atarak, destek verdiler. Ülkücüler tarafından,  ‘Dik dur eğilme, Adana Seninle, ‘Adana’nın yiğit evladı’, ‘Sözlü’ye uzanan eller kırılsın’şeklinde sloganlar atıp,  AK Parti hükümetinin Sözlü’ye haksızlık yaptığını dile getirdiler.

Başkan Sözlü, eşi Zeynep Sözlü ile birlikte balkondan toplanan kalabalığa seslenerek, ‘’17 yıllık başkanlık döneminin 14 yılını muhalefette geçirdim. İktidarın nimetlerinden değil sizin gücünüzden faydalandım. Görevimle ilgili tek bir suçumdan dolayı mahkemelik olmadım. Danıştay’ın soruşturma izni vermediği bir dosyayla ilgili Cumhuriyet Savcılığı’ndan bir davet aldık ve bizde icabet ettik’’ dedi.

Sözlü, ‘Adliye de yurt dışına çıkış yasağı verildi. Suç sabit olmadan bir insana ceza verilmez.  Korku içinde değilim hiçbir egemen güçten de korkmuyorum’’ diye konuştu.