Dilek Özcengiz: ‘’Ç.Ü tercih edilen üniversite olacak’’

Çukurova Üniversitesi Tıp Fakültesi Öğretim Üyesi ve Rektör Adayı Prof. Dr. Dilek Özcengiz, Ç.ܒyü tercih edilen üniversite haline getireceklerini söyledi.

Özcengiz, Çukurova Barış Gazetesi’ne yaptığı açıklamada, Çukurova Üniversitesi’nin, muhteşem yerleşkesi, 43 yıllık köklü geçmişi ve değerli insan kaynağı ile ülkemizin geleceğine şekil verebilecek güçte olduğunu belirtti.

‘’Çukurovalılar olarak, üniversitemizi daha iyi bir düzeye taşımak ve gurur duymak ortak arzumuzdur’’ diyen Özcengiz, şöyle konuştu:

‘’Hedefimiz, Türkiye’de üniversite sıralamasında ilk beş içinde yer alabilmektir. Bu hedefe ulaşabilmek için en önemli etkenin öğretim üyemizin değerli varlığı olduğunun bilincindeyim.  Bir üniversiteyi üniversite yapan içindeki bilim insanlarıdır. Öğretim üyelerimizin her alanda desteklenmesi, hak ettikleri önemin verilmesi ve artmış memnuniyetleri ile her engeli aşabileceğimize inanıyorum.   Destekleyici, yol açıcı ve işleri kolaylaştırıcı bir üniversite anlayışını birlikte geliştireceğiz. Ç.ܒyü tercih edilen üniversite haline getireceğiz.’’

-HAYATIMIN 30 YILINI Ç.ܒDE GEÇİRDİM-

Özcengiz, hayatının 30 yılını gururla Çukurova Üniversitesi’nde geçirdiğini ifade ederek, ‘’Akademik yaşamda insanların yönetim önünde eğilmek zorunda kalmayacakları, akademik kurulların temel akademik değerlerin taşıyıcısı olarak çalıştığı, emeğin en büyük güç olarak kabul edildiği bir ortamın mümkün olduğuna dair inancımı hiç yitirmeden çalıştım ve yaşadığım olumsuzluklara da hep bu inançla karşı durdum. Hak kavramı temel felsefem oldu. Yönetim anlayışımda öz ve söz bir olmalıdır diye düşündüm, öyle davrandım. Şeffaf, verilen sözlerin mutlaka tutulduğu, özgürlükçü ve adalete dayalı bir yönetim anlayışını benimsiyorum’’ dedi.