Din görevlileri hayat kurtaracak

Adana'nın Kozan ilçesinde görev yapan din görevlileri halka örnek olup kan bağışında bulundular ve Kozanlılar'ı da kan bağışında bulunmaya davet ettiler.

Adana’nın Kozan ilçesinde görev yapan din görevlileri halka örnek olup kan bağışında bulundular ve Kozanlılar’ı da kan bağışında bulunmaya davet ettiler.

ZOR DÖNEMDEN GEÇİYORUZ

Kızılay tarafından ‘kan hayat kurtarır’ projesi kapsamında başlatılan kampanyaya Kozan’daki din görevlileri de katıldı. Kozan Müftülüğü ile Kozan Kızılay Şube Başkanlığı’nın ortaklaşa yürüttüğü kampanya kapsamında müftülük çalışanları ile camilerde görev yapan din görevlileri kan verdiler. İlçe Müftüsü Bilal Başoğlu, sıkıntılı bir dönemde ülkenin geçtiğine işaret edip ‘Kınalı kuzularımıza ve emniyet güçlerimize bu zor görevlerinde başarılar diliyoruz. Allah’tan hakkın rahmetine kavuşan şehitlerimize rahmet, gazilerimize de uzun ömürler niyaz ediyoruz. Bizim de bu süreçte kan vermemiz görevimizdir.’ Dedi.

BAŞOĞLU: DESTEK VERMEK GÖREVİMİZ

Kozan Müftüsü Bilal Başoğlu, kurum olarak her konuda duyarlı olmaya çalıştıklarını ve Halep’teki Türkmenlere destek vermek amacıyla gıda ve yiyecek yardımında bulunduklarını kaydedip ‘Kozanlılar inanın bu konuda çok duyarlılar. Bizlere destek veriyorlar. Müftülük olarak bu gibi konularda ne zaman halkımıza çağrı yapsak onlar da bizim bu kampanyalarımıza gönüllerinden koptuğu ölçüde yardımcı olup destek veriyorlar. Kan bağışının da bir insanlık görevi olduğunu, verilen kanlarla hayat kurtarılacağını bilen Kozanlılar bizlere destek verdiler. Allah kendilerinden razı olsun’ ifadeleriyle duygularını dile getirdi.

ERKURAN: GURUR DUYUYORUZ

Kozan Kızılay Şube Başkanı Enver Erkuran’da Adana genelinde Kızılay’ın başlattığı ‘kan hayat kurtarır’ kampanyasının başarıya ulaştığını belirtip ‘Kozan Kızılay olarak biz de üzerimize düşen görevi yaparak kan bağışını hızlandırdık. Kozanlılar büyük destek verdiler. Müftülük personellerimiz de kendileri kan verdikleri gibi halkımıza da kan vermeleri konusunda çağrıda bulundular. Her zamankinden daha çok kenetleneceğimiz şu günlerde bu kampanyanın çok anlamlı olduğunu düşünüyorum. Zor günlerde halkının yanında olan, dil, din, ırk ayrımı yapmayarak Dünyanın neresinde olur ise olsun yardıma muhtaç insanlara yardım eden Kızılay’ın bir neferi olmaktan da mutluluk duyuyoruz’ dedi.

HAMDOLSUN DESTEK VERİYORLAR

Kan bağışında bulunan müftülük personelleri de dini vecibelerini yerine getirerek büyük sorumlulukların altına her zaman giren Kozanlılar’ın bu anlamlı kampanyaya destek verdiklerini belirterek gazetemize şu açıklamalarda bulundular. ‘Müftülük ile Kızılay arasındaki bu iş birliğinin meyvelerini görmekten mutluyuz. Bir vatandaş olarak böylesine önemli bir günde kan vermenin sorumluluk olduğunu biliyoruz. Onun için seve seve kan veriyoruz ve tüm halkımızı da bu konuda duyarlı olmaya davet ediyoruz. Bizim davetimiz de toplumda karşılığı buluyor. Hamdolsun ki insanlarımız birlik ve beraberlik içinde her zaman Kızılay’a destek veriyor’ dediler.