DİŞ İŞKENCESİ!

Adana'da uzmanlık gerektiren diş sağlığı hizmetine erişim özellikle son iki yıldır mümkün olmaktan çıktı. Diş eti hastalıkları, çene cerrahisi gibi alanlarda sadece uzmanların çalıştığı tek devlet kurumu olan Fatma Kemal Timuçin Hastanesi için randevu almak artık hayal oldu.

Adana’da uzmanlık gerektiren diş sağlığı hizmetine erişim özellikle son iki yıldır mümkün olmaktan çıktı. Diş eti hastalıkları, çene cerrahisi gibi alanlarda sadece uzmanların çalıştığı tek devlet kurumu olan Fatma Kemal Timuçin Hastanesi için randevu almak artık hayal oldu.

 

EVLERE ŞENLİK SİTE

Fatma Kemal Timuçin Diş Hastanesi, devletin tüm imkânlarını arkasında bulmasına rağmen hastaların sözde hizmetine sunduğu randevu oluşturulan internet sitesi evlere şenlik. Görsel güzellikten ve estetikten yoksun olan, içerik hizmeti sıradan yapıya sahip ucuz ve acemilik kokan bir kurumsal site üzerinde verilen randevu hizmetine erişmek mümkün olamamakta. Oldukça karmaşık olan sitede gezinmek, labirentte yol bulmaktan daha zor.

 

BULMACA ÇÖZMEYE HAZIR OLUN

“Tek tuş” ile hangi branşta, hangi doktordan, hangi tarihte randevu almayı sağlayacak çok sade bir yazılım mümkün iken, Adana Fatma Kemal Timuçin Diş Sağlığı Hastanesi’nin kurumsal internet sitesinde hastalar önce “bulmaca” çözmek zorunda. Önce hastanede hangi branşlarda hangi uzman hekimlerin olduğunu öğreneceksiniz. Sonra, günlük ve haftalık çalışma takvimini tıklayıp o günlerde hangi hekimlerin mesai yapacağını bulacaksınız. Daha sonra sizin hastalığınıza uygun bir hekim bulursanız bu sefer ayrı bir bağlantıya yönlendirilip oradan randevu almayı deneyeceksiniz.

 

SKANDAL TBMM’NE TAŞINDI

Randevu işkencesi muhalefet milletvekillerinin de gündeminde. Geçen yıl sadece Cuma günleri gündüz saat 16.00’da randevu erişimine açık olarak hizmet verilen sitede, MHP Adana Milletvekili Prof. Dr. Mevlüt Karakaya’nın skandalı TBMM gündemine taşımasından sonra bu sefer randevular günlük ve yine aynı saatte erişime sunulmaya başlandı. Daha önce randevu için Cuma günlerini ve saat 16.00’ı bekleyen hastalar şimdi her gün saat 16.00’ı gözlüyor. Ama yine nafile. Çünkü; ya hastaların o saatte aynı anda randevu oluşturma çabası yüzünden site kilitlenmekte veya tüm doktorların saatleri dolu görünmekte.

 

HASTANE YÖNETİMİNİN KAFASI KARIŞIK

Yaklaşık on gün önce ise Hastane yönetimi yine vatandaşları isyan ettirdi. İnternet sitesi üzerinden verdiklerini savundukları randevuyu kamuoyuna duyurmadan iptal eden Hastane yönetimi, randevular için sabah 08.00’da hastaneye bizzat gidilerek alınması uygulamasını başlattı. Hastalar bu sefer sabah erken saatlerde randevu için hastaneye akın etti. Taş devrine geri dönmek anlamı taşıyan bu uygulama sadece bir hafta sürdü. Önceki gün ise randevu için hastaneye giden vatandaşlar “Sistem yine değişti, tekrar internet sitemizden randevu alacaksınız” cevabıyla şok oldular. Adeta sinir harbine maruz kalan vatandaşlar, sorunu Başhekime ve yardımcılarına iletmek istedilerse de başarılı olamadılar. Çünkü, mesai saati olmasına rağmen hiç birini yerlerinde bulamadılar. Telefonla ulaşmak ve dertlerini anlatmak isteyen vatandaşlara da “Başhekim ve yardımcıları toplantıda” bahanesi üretildi.

 

BU ÇİLEYİ KİM NE ZAMAN BİTİRECEK?

Adanalılar artık bu işkenceden bıktı. Hastaları ve yakınlarını her gün 16.00’da randevu nöbeti beklemeye mecbur bırakan sistem kimin eseri? Bilişim ve iletişim çağında bu ilkel sistemi 2 milyon vatandaşa dayatma fikri kimindir? Makam odalarına tefrişat için milyarlarca lira harcayanlar, söz konusu millete hizmet olunca neden geri dururlar? Bu köhne zihniyetin arkasında kimler var? Adana Valisi Sayın Mahmut Demirtaş, Adana Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri İbrahim Ethem Özsoy, AKP İl Başkanı Fikret Yeni, lütfen bir kere de siz kendinizi hasta vatandaşların yerine koyun ve Fatma Kemal Timuçin Diş Sağlığı Hastanesi’nden randevu almayı deneyin. Ve lütfen bu işkenceyi bitirin!