Diyabetle birlikte 5 hastalık geliyor

Medical Park Tarsus Hastanesi İç Hastalıkları Uzmanı Dr. Cuma Korkmaz diyabet hastalığının, kalp sorunları ve ayak yaraları başta olmak üzere 5 majör hastalığı da beraberinde getirdiğini söyledi

Halk arasında ‘şeker hastalığı’ olarak bilinen diyabet giderek bir halk sorunu haline gelirken, hasta sayısının dünyada 500 milyona ulaştığı sanılıyor. Diyabetle ilgili açıklama yapan Medical Park Tarsus Hastanesi İç Hastalıkları Uzmanı Dr. Cuma Korkmaz, hastalığın yakın takip tedavi gerektirdiğini söyledi. Dr. Korkmaz, “Diyabet sadece kan şekeri yüksekliği olmayıp, aynı zamanda kalp damar rahatsızlıkları, sinir sistemi rahatsızlıkları, göz damarlarında ciddi değişiklikler, böbreklerde zamanla önemli hasarlara yol açan bir hastalıktır. Diyabet hastalığı, majör olarak diyabetik nöropati, retinopati, nefropati, kalp damar hastalıkları ve diyabetik ayak yaraları başta olmak üzere 5 majör hastalığı beraberinde getirmektedir” dedi.

 

YAKIN TAKİP GEREKİYOR

Diyabet tedavisi ve takibinin sadece ilaç veya insülinle sağlanmadığını kaydeden Dr. Cuma Korkmaz, aynı zamanda yakın beslenme ve diyet kontrolünü, rutin 3 ila 6 ay arasında iç hastalıkları, kardiyoloji, nöroloji ve göz hastalıkları tarafından yakın takibinin gerektirdiğini söyledi. Dr. Korkmaz, “Bir diğer önemli konu da insülin gerektiren hasta sayısı fazlayken, hastalarda dış çevre etkisiyle insülin kullanmama direnci ya da insülin korkusu görülmesi. Halbuki insülin tedavisinin vücut için daha faydalı ve şeker ilaçlarına göre daha etkili olduğunun bilinmesi gerekir” diye konuştu.

 

DİYABET KLİNİĞİ HİZMETTE

Medical Park Tarsus Hastanesi’nde Diyabet Kliniği hizmete girdi. Klinikte hastaların dahiliye, kardiyoloji, göğüs hastalıkları, beslenme-diyet, göz, nöroloji, plastik cerrahi bölümlerinde muayeneleri sağlanarak, multidisipliner olarak tedavileri yapılıyor. Hastanede ayrıca Obezite Kliniği, Sigarayı Bırakma Ünitesi, Dermakozmetik Ünitesi, Osteoporoz Ünitesi ve Varis Tedavi Merkezi başta olmak üzere çeşitli ünite ve merkezler mevcut. Medical Park Tarsus Hastanesi Başhekimi Op. Dr. Nuri Şimşek “Diyabet hastalarına, hastanemizde sistematik tedavi imkanı sunuyoruz. Diyabet Kliniğimize gelen hastalar, uzman hekimlerimiz tarafından düzenli olarak takip ediliyor” dedi.