Doktor Emin Zümrütdal, ilk bağımsız belediye başkan adayı

2014 Mart’ında yapılacak yerel seçimlerde Çukurova Belediye Başkanlığına talip olduğunu açıklayan ilk bağımsız belediye başkan adayı Dr. Emin Zümrütdal oldu.

Dilberler Sekisi civarında, Seyhan Nehri üzerindeki Mercan Kafe’de basın toplantısı düzenleyen Dr. Emin Zümrütdal, aday olma gerekçesini ve projelerini anlattı. Zümrütdal, “Bu ülkeye herhangi bir kişisel çıkar beklemeden de hizmet edilebileceğini bilen bir kişi olarak, şimdiye dek yaptığım işleri daha güzel bir yaşam adına,  daha büyük boyutlarda yapabilmek için, adaletin, şeffaflığın ve huzurun olduğu daha çağdaş bir Çukurova’yı gerçekleştirmek üzere Bağımsız Çukurova Belediye Başkan Adayı oldum” dedi.

BİN KİŞİLİK GÖNÜLLÜ ORDUSU

Yıllardır Çukurova’da yaşayan biri olarak, Çukurova’nın sorunlarını, ruhunu çok iyi bildiğini belirten Dr. Zümrütdal, “Herkes hareketimizin ne zaman çözüleceğini merak ederken bir bugün yaklaşık bin kişilik gönüllü ordusuyla yolumuzda yürüyoruz. Adalet ilkesine uygun, halka hakkaniyetli hizmet vermek temel hedefimiz” dedi.

SEVGİ İŞÇİSİ

Adana’da doğup büyüdüğünü söyleyen Dr. Emin Zümrütdal sözlerini şöyle sürdürdü: “Türkiye’nin çeşitli  bölgelerinde çalışmış ancak hayatının büyük bölümünü Adana’da geçirmiş bir tıp doktoruyum. Genel cerrahi uzmanı olarak çalışmaktayım. Bir insan olarak ilk gençlik yıllarından beri insanın özündeki samimi inancın, sevginin, demokrasinin, barışın, kardeşliğin işçisi olarak, vatan için, insanlık için, güzel olan her şey için hiçbir beklentisi olmaksızın çalışmış biriyim. Tıp fakültesinde öğrenci iken çocuk esirgeme kurumlarında çalışan bir gönüllü, 1991 yılında Güneydoğu’da Erzincan depremi için yardım toplayan genç bir mezun, 1993 yılında Ankara’da atık kağıtları toplama kampanyası başlatan bir asistan doktor oldum. Daha sonraki yıllarda ise hem hekimlik mesleğimi sürdürdüm, hem de artık yok olmaya başlayan değerlerimizi korumak adına kesintisiz çalıştım.”

YILLARCA İNSANLIK İÇİN ÇALIŞILDI-BİR OLMAK GEREK

Kurucusu olduğu sivil toplum kuruluşuyla imza attıkları faaliyetleri de hatırlatan Dr. Zümrütdal, “Özünde insana, insan onuruna yakışır bir şekilde yaşamak içindi her şey. Bu nedenle, benzer düşünceler ile bir araya geldiğimiz dostlarımla kurduğumuz sivil toplum örgütü ile çocuklarımıza daha güzel bir dünya bırakabilmek için binlerce fidan diktik, küresel ısınma ile mücadele ettik. Köy kütüphaneleri ve okuma yazma kursları açtık, bir köy okulunun yapımına ve eğitime destek verdik. Halk sağlığı eğitimleri ve kültür konferansları düzenledik. Her yıl Hz.Mevlana’yı, Hacı Bektaş Veli’yi, Yunus Emre’ yi andık, anlamaya çalıştık. Çanakkale’nin neden geçilemediğini gençlere anlattık. Kısacası burada sayamayacağım pek çok konuda yıllarca sadece insan için ve insanlık için çalıştık ve çabaladık. Ama daima; ilgilendiğimiz şey ayrımcılıkla değil birlik ve BİR olmaktı” diye konuştu.

 

Dr. EMİN ZÜMRÜTDAL KİMDİR?

Genel Cerrahi Uzmanı

1967 Adana doğumlu, İlk, orta ve lise öğrenimi Adana’da, Çukurova Üniversitesi Tıp Fakümlesi 1991 mezunu. İhtisas; Ankara Eğitim Araştırma Hastanesi Genel Cerrahi Bölümü. Halen Çalıştığı Kurum: Adana Numune Eğitim ve Araştırma Hastanesi. Evli ve iki çocuk babası.

ÖNCELİKLİ 20 PROJE

MAHALLE KREŞLERİ, ALZHEİMER MERKEZİ VE YAŞLILAR İÇİN BAKIM EVLERİ, ÖĞRENCİ YURTLARI, EV SAHİBİ OLABİLME, SEMT PAZARLARI, MAHALLE KOMİSYONLARI, ÇUKUROVA’DA SPOR VE TRİATHLON, GÜNEŞ ENERJİSİNİN KULLANIMININ ARTIRILMASI, ENGELSİZ TAKSİ, TAZİYE EVİ, GEZİCİ ÇANAKKALE MÜZESİ, AB PROJELERİNDEN FAYDALANILMASI, GENÇLİK MERKEZLERİ, SOKAK HAYVANLARI YALNIZ DEĞİL, YENİDEN YAPILANDIRMA, ÇUKUROVA’DA KÜRESEL ISINMANIN ÖNEMİYLE İLGİLİ ÇALIŞMALAR, MESLEK EDİNDİRME KURSLARI, ÇAĞDAŞ KAFETERYA VE PARKLAR, ŞEHİR BAKIMININ PLANLANMASI, BİSİKLET YOLLARI.