Dolmuşçuya devlet desteği sağlanmalı

Adana'da şehir içindeki ulaşımı sağlayan dolmuşlar koronavirüs korkusuyla vatandaşın toplu taşıma araçlarını kullanmaması nedeniyle zararına çalışıyor. Hatlarda mazot parasını çıkaramayacak duruma gelen dolmuşçu esnafına devletin mazotta indirim, sigorta primlerinin ertelenmesi, belirli dönemlerde vergi alınmaması gibi önlemleri alarak biran önce hayata geçirilmesi gerekiyor.

Adana’da şehir içindeki ulaşımı sağlayan dolmuşlar koronavirüs korkusuyla vatandaşın toplu taşıma araçlarını kullanmaması nedeniyle zararına çalışıyor. Hatlarda mazot parasını çıkaramayacak duruma gelen dolmuşçu esnafına devletin mazotta indirim, sigorta primlerinin ertelenmesi, belirli dönemlerde vergi alınmaması gibi önlemleri alarak biran önce hayata geçirilmesi gerekiyor.

YOK OLUP GİDECEĞİZ

Konu hakkında gazetemiz muhabirine açıklamalarda bulunan Adana Minibüsçüler Odası Başkanı Nihat Sözütek, “Koronavirüs yüzünden dolmuşçu esnafımız mağdur durumda. Hatlarda çalışan arkadaşlarımız mazot parasını dahi çıkaramaz hale geldiler. Dolmuşlarımızı sürekli dezenfekte ediyoruz. Halk evinden dışarı çıkıp dolmuş kullanmıyor. Esnaf olarak devletimizin yetkililerinden acilen tedbirler alınması adına çalışma başlatılmasını istiyoruz. Mazotta indirim sağlanmalıdır. Sigorta primlerinin ertelenmesi, belirli bir dönem vergi alınmaması gibi esnafımızla da istişareler halinde bazı kolaylıklar sağlanmalıdır. Yoksa dolmuşçularımız daha fazla dayanamaz ve yok olup gideceğiz” dedi. Adana’da özellikle bu konuda acilen bir toplantının da gerçekleştirilmesi istenildi.