Dövmeciler İstanbul'da buluşacak

Dövme sanatçıları Nisan sonunda İstanbul'da düzenlenecek etkinlikte buluşacaklar. 

Dövme sanatçıları Nisan sonunda İstanbul’da düzenlenecek etkinlikte buluşacaklar. 

Bu yıl altıncısı yapılacak olan dövme festivali “İstanbul Tattoo Convention” da dövme sanatçıları dövme tutkunlarıyla üç gün boyunca etkinliklerde bir araya gelecekler.  26-27-28 Nisan’da Taksim Grand Pera’da düzenlenen etkinliğe dünyadaki önemli dövme sanatçıları da davet etildi.  

 Festivalin en önemli sürprizi ise Güneydoğu Anadolu’nun ilerlemiş yaşlarına rağmen dövme yapma geleneğini sürdüren kadınlar olacak. 26 Nisan Cuma günü geleneksel yöntemler yaptıkları dövmeleri ve hazırlık aşamasını anlattıkları belgesel gösterilecek.

Güneydoğulu  Dövme yapan kadınlar, gençliklerinde büyüklerinden öğrendikleri gibi yeni doğum yapmış annelerin anne sütünü, odun isi ile karıştırarak elde ettikleri malzemeleri iğne ile ellerine, yüzlerine ve bacaklarına işleyerek köylerindeki genç erkeklerin kalplerini kazanmaya çalıştıklarını söylüyor. O dönemde dövmeleri totem, koruyucu ya da şans getirmesi amacı ile   yapan Güneydoğulu yaşlı kadınlar, dövme tutkunlarına geleneksel yöntemlerle dövme yapacaklar. 

“İstanbul Tattoo Convention” a aralarında Hollywood yıldızlarının dövmelerini yapan ABD, Brezilya, Rusya, İtalya, İngiltere, Hollanda ve Almanya gibi dünyanın birçok yerinden ünlü dövme sanatçıları katılıyor. Türkiye’nin bir çok şehrinden gelen tanınmış dövme sanatçılarının da katıldığı etkinlikte  birçok kategoride dövme yarışmaları, yaratıcı atölyeler, seminer ve sergiler ile sektördeki son trendler ve teknikler izlenilecek.  Dövme tutkunlarının dövme sanatının en ince ayrıntısına kadar izleyebilecekleri bu festivalde, ziyaretçiler sanatçıların geleneksel ve modern tekniklerini de uygulamalı olarak izleme ayrıcalığına sahip olacakları gibi bu sanatçılara dövme yaptırma imkanı bulacaklar. Dünyaca ünlü dövme ekipman markaları ve malzeme tedarikçilerinin de tanıtım ve satış amacıyla iştiraki ile dev bir dövme festivaline dönüşecek.

Etkinliğin biletleri kapı girişlerinden ve bilitinial.com satışa sunuluyor. Etkinliğin web sitesinden daha fazla ayrıntıya ulaşmak mümkün. 

Dövme sanatçıları İstanbul