'DUR' DİYECEK KİMSE YOK MU?

Türkiye genelinde alınan bir karar ile sulama birlikleri tamamen DSİ'ye devir edildi. Daha önce sulama birliklerinin kullanımında olan kanaletlerin etrafındaki araziler ve bazı hazineye ait olan araziler DSİ'nin yönetici olarak atadığı kişilerin siyasiler karşısındaki 'sessiz' kalmalarından kaynaklı boyun eğmeleri yüzünden devletin arazisi nüfuslu kişiler tarafından adeta gasp ediliyor.

Türkiye genelinde alınan bir karar ile sulama birlikleri tamamen DSİ’ye devir edildi. Daha önce sulama birliklerinin kullanımında olan kanaletlerin etrafındaki araziler ve bazı hazineye ait olan araziler DSİ’nin yönetici olarak atadığı kişilerin siyasiler karşısındaki ‘sessiz’ kalmalarından kaynaklı boyun eğmeleri yüzünden devletin arazisi nüfuslu kişiler tarafından adeta gasp ediliyor.

SULAMA BİRLİKLERİ VAR İKEN DAHA İYİYDİ!
Yüreğir’in ovalarındaki sulama birlikleri başta olmak üzere tamamen DSİ’nin sorumluluk alanına geçen bu alanlardaki hazinenin arazilerine siyasi gücü ve köyde nüfus gücü olanlar tarlaları sürmek, ekmek yöntemi ile adeta gasp ediyorlar. Bu konuda günübirlik asayiş anlamında şikayetler de kolluk kuvvetlerine geliyor. Lakin DSİ’nin yetkilileri de arazilerini işgal edenlere karşı devletin malına sahip çıkamadıkları gibi işgalcileri çıkarmak için hukuki yönden işlem başlatmak zorunda kalıyorlar. Hal böyle olunca da burada nüfusu olmayan ve işgal edemeyen yurttaşlar ‘Devlet malına niçin sahip çıkamıyor? Sulama birlikleri var iken durum daha iyiydi’ diyerek sitem etmeye başladılar. Bizler de bu konuda yetkililere bir çağrıda bulunup sulama birliklerinin DSİ’ye geçmesinin ardından işgal edilen, devlete ait yolların dahi sürülerek tarla yapıldığı bir ortamda devlet malına sahip çıkmalarını istiyoruz.