Ecdadın ve insanlığın mirası korunmalı

Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü, hem ecdat yadigarı tarihi-kültürel mirasın korunmasında hem de insanlık aleminin bıraktığı değerlere sahip çıkma noktasında, belediye olarak özgün çalışmaların yanında, merkezi yönetim ve Tarihi Kentler Birliği’yle de işbirliği yaptıklarını açıkladı.

Seyhan Belediyesi’nin ev sahipliğinde gerçekleştirilen, Tarihi Kentler Birliği’nin 2015 etkinlikleri kapsamındaki son faaliyeti olan olan seminerler dizisinin açılışında konuşan Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü, ecdat yadigarı ve insanlık aleminin emaneti olan tarihi, kültürel ve doğal değerlerin korunmasında birliğin önemli bir görevi yerine getirdiğini söyledi.

Başkan Sözlü, “Ülke olarak zengin bir tarihi, kültürel ve doğal mirasa sahibiz. Ecdat yadigarı varlıklarımızla birlikte, bizden önceki medeniyetlerin bırakmış olduğu değerlere de sahibiz. Anadolu’dan çok sayıda medeniyet gelip geçmiştir. Bu coğrafyada bin yılı aşkın süre yaşayan yegane millet de aziz milletimizdir, Müslüman Türk milletidir. İnsanlık aleminin bize emanet etmiş olduğu kültür mirasını korumak noktasında da ecdat yadigarı mirasımıza gösterdiğimiz hürmetin, duyarlılığın aynısını gösterecek kadar şuurluyuz” dedi.

SİYASET ÜZERİ YAPILANMA

Tarihi Kentler Birliği’nin, tarihi ve kültürel mirasın korunması hususunda yerel yönetimlerin gücünün kullanılması ve milletin şuurlanmasında, bu kültürün oluşturulmasında çok büyük bir görevi ifa ettiğini kaydeden Başkan Sözlü, “Geçmişte farkında olunmaması nedeniyle kurban edilen tarihi ve kültürel miras var. Tarihi Kentler Birliği, 15 yıllık geçmişine rağmen önemli işler başardı. Yerel yönetimleri bu konuda şuurladırdı, sorumluluğunun farkına varmasına önemli katkı koydu. Birlik; belediye başkanlarımızın toplantılarına katılma konusunda en çok heyecan duyduğu ve gayret ettiği bir yapılanmaya sahip. Kendi içinde siyaset üzeri bir anlayışla hareket ediyor ve bünyesinde  işbirliği, dayanışma, ideal birliği mevcut. Birliğin eski yöneticileri de toplantılara katılma konusunda çok istekli” diye konuştu.

MİRASIN KORUNMASI İÇİN İŞBİRLİĞİ

Büyükşehir Belediyelerinin sınırları genişledikten sonra tarihi ve kültürel mirası koruma konusundaki sorumluluklarının daha da arttığına dikkat çeken Başkan Hüseyin Sözlü, şunları söyledi: “Günümüzde Seyhan merkez olmakla birlikte Adana bütün ilçeleriyle zengin bir tarihi ve kültürel mirası bünyesinde barındırıyor. Adana Büyükşehir Belediyesi olarak bu mirasın korunmasında özgün çalışmalarımız ve  Merkezi Yönetim’le birlikte yürüttüğümüz faaliyetlerimiz mevcut. Tarihi Kentler Birliği’yle de önemli çalışmalara imza atmaktan kıvanç duyacağız. Adana, bu tür çalışmaları hak eden köklü geçmişe sahip bir kentimizdir. Tarihi Kentler Birliği 15 yıldır bu şuurlanmaya önemli katkı koymuştur.”