Eczane mağduriyeti!

Raporlu ilaç sahiplerinin bilgisi dışında ilaç vermiş gibi gösteriyorlar.

Pandemi nedeniyle raporlu ilaç sahiplerinin ilaç kullanım süreleri sona erdiğinde hastanın bilgisi dışında eczanelerin ilaçları sisteme girerek rapor sahiplerine vermiş gibi göstermeleri sonucu insanların mağduriyet yaşamalarına neden olma olayı son dönemlerde artış gösteriyor.
İLAÇLARINIZI ALDINIZ, VEREMEYİZ
Bazı eczanelerin raporla ilaç alan hastaların kimlik bilgilerini bilmeleri nedeniyle ilaç kullanım süreleri bittiğinde raporlu ilaçları sisteme girerek hastaya vermiş gibi gösterip işlem yaptıkları gerçeği ortaya çıktı. Hastaları daha sonra arayarak raporlu ilaçlarını vereceklerini bildirme gibi yöntemi seçen bu eczaneler yüzünden hastaların başka bir eczaneye gittiklerinde ‘İlaçlarınızı almışsınız. Veremeyiz’ gibi istenmeyen durumlarla karşılaştıkları belirtiliyor.
ECZACILAR ODASINA ŞİKAYETLER GELİYOR
Rapor sahipleri olan hastaların aynı eczaneden ilaç almalarını zorlama yöntemi olarak ortaya çıkan bu olaydan dolayı son günlerde Eczacılar Odası’na şikayetlerin artarak ulaştığı dikkatlerden kaçmıyor. İşlem yapan eczane dışında başkaca bir eczaneye giderek ilaç alamayan hastaların e devlet üzerinden işlem yapan eczaneyi arayıp bulmaları, alındı gösterilen ilaçların sistemden silinmesini sağlamaları ile ancak ilaç alabilecek duruma gelmeleri de tedirginlik yaratıyor.
ECZANELERİN UYARILMASI İSTENİLDİ
Konu hakkında şikayetlerin ulaştığı Eczacılar Odası “Aslında eczaneler hastaları bir şekilde takip ederek ilaçlarını temin ediyorlar. Bunu da sürekli alışveriş yaptıkları eczaneler yakınlıklarından dolayı bunu yapıyorlar. Doğru bir yöntem değil elbette. Hastanın bilgisi ve rızası olmadan sisteme girerek hastayı mağdur etmek etik değil” ifadeleriyle olaya yaklaştılar. Konuyla ilgili odanın kendilerine kayıtlı olan üyelerini bu anlamda uyarmaları bekleniliyor.