Edebiyatçılardan hain darbe girişimine tepki

Adana’da faaliyet gösteren İLESAM, BİLKİDER VE Çukurova Sahne ve Sinema Sanatçıları Derneği ortak bir açıklama yaparak 15 Temmuz FETÖ Örgütünün gerçekleştirmeye çalıştığı darbeyi kınayan ortak bir açıklama yaptılar.

İLESAM Adana Şubesi’nde açıklama yapan Başkan Remzi Yıldırım, Bilim ve Kitap Dostları Derneği Başkanı Vali Yardımcısı Şükrü Çakır ile Çukurova Sahne ve Sinema Sanatçıları Derneği Başkanı Cevdet Özcan, ‘Hain darbeyi şiddet ve nefretle kınıyoruz. Bu hain saldırı Baş Komutanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın şahsında demokrasiye ve Türk halkına karşı yapılmıştır. Milli iradeye, demokrasiye, devlet ve bayrağa, vatana yönelik güçlü inancımızla yapılan bu saldırıyı kınıyoruz’ dediler.

Edebiyatçılar olarak 3 ayrı derneğin ortak açıklamasında özetle şu konulara yer verildi. ‘Vatan ve demokrasi uğruna gözlerini biran olsun kırpmadan canlarını feda eden güvenlik güçlerimize ve sivil vatandaşlarımıza Allah’dan rahmet, acılı ailelerine baş sağlığı ve sabırlar, yaralılarımıza acil şifalar diliyoruz. Bu gün ve daime vatan, millet, demokrasi ve Cumhuriyet yolunda yürüyüşümüzü devam edecektir’