Efsane yuvaya dönüyor

Unutulmaz Kaptan Gürcan Aday, Adana Demirspor'a sportif direktör olacak

Adana Demirspor'un efsane futbolcusu yıllar sonra Mavi Lacivertli takıma "Sportif Direktör" olarak geri dönüyor. Mavi Şimşeklerin unutulmaz efsane kaptanlarından Gürcan Aday, Adana Demirspor kulübünün sportif yönetiminin direksiyonuna geçiyor.

Halen Bursa'da yaşayan ve yönetimin Adana'ya davet ettiği Gürcan Aday,dün Adana'ya gelerek, yöneticilerle görüştü. İki tarafın masadan anlaşarak kalkacaklar ve efsane Kaptan'ın vakit geçirmeden sportif direktör olarak göreve başlayacağı ifade edildi.

GÜRCAN ADAY KİMDİR?

Gürcan Aday, 1980 ve 90'lı yıllarda Adana Demirspor forması giymişti. 1980'li yılların başında geldiği Mavi Lacivertli kulüpte yıllarca futbol oynayan ve takım kaptanlığı yapan Gürcan Aday, özellikle 1990-91 sezonunda Adana Demirspor'un Süper lige çıkmasında büyük emekleri olan unutulmaz orta saha oyuncusu ve kaptanı olarak adını kulüp tarihine yazdırmıştı.

 

Gürcan Aday, formunun zirvesinde olduğu ve bütün takımların izlediği bir dönemde bile Mavi Lacivertli formadan başka forma giymeyi düşünmemişti. Gürcan Aday'ın Adana demirspor'daki anılarınıc anlatırken kullandığı "… Ligde düşmeye oynuyoruz. Para yok. Futbolcular,eşlerinin bileziklerini getirdi. Deplasmana gidebildik. Ve o yıl ligde kaldık." şeklindeki sözleri, takımın en kötü zamanında bile takımını bırakıp kaçan değil, gemisini kurtaran kaptan olarak gönüllerde taht kurmasını en güzel şekilde anlatıyordu. 

 

Taraftar'dan Efsane'ye tam destek

 

Adana Demirspor'un efsane kaptanı Gürcan Aday'ın kulübe sportif direktör olarak geri döneceği yolundaki haberler Mavi Lacivertli renklere gönül veren taraftarlarda büyük sevinç yarattı.

Adana Demirsporlu taraftarlar, sosyal medyadan yaptıkları paylaşımlarda, Gürcan Aday'ın sportif direktör olmasına büyük yer ayırdı. Taraftarların tamamı, yönetimin aldığı kararı yerinde buldu ve alkışladı. Daha önceki paylaşımlarında yeni yönetimi eleştiren taraftarların bile, Adana demirspor yönetimine, Gürcan Aday kararı nedeniyle teşekkür etti.