“Eğitimcilere baskı uygulanıyor”

CHP Adana Büyükşehir Belediye Başkan Aday Adayı ve İl Kadın Kolları Başkanı Av. Rukiye Çinkılıç, emekçilerin ağır bir baskı altında olduğunu belirtti

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Adana Büyükşehir Belediye Başkan Aday Adayı ve İl Kadın Kolları Başkanı Av. Rukiye Çinkılıç CHP’li kadınlarla birlikte Eğitim-Sen Adana Şubesi’ni ziyaret ederek, 24 Kasım Öğretmenler Günü’nü kutladı. Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün “Cumhuriyet sizden "fikri hür, vicdanı hür, irfanı hür" nesiller ister” diyerek öğretmenlerin üstlendiği kutsal görevin önemini vurguladığını dile getiren Av. Çinkılıç, bugün gelinen noktada ise adım adım Cumhuriyet öncesi döneme gidildiğini söyledi. Av. Çinkılıç, “Eğitimcilere yönelik son dönemde yoğun bir baskı politikası var ama bu kadar acının yaşandığı yerde mutlaka aydınlık gelecektir” dedi.

24 Kasım Öğretmenler Günü dolayısıyla Eğitim Sen Adana Şubesi’ni CHP’li kadınlarla birlikte ziyaret eden Av. Rukiye Çinkılıç, Eğitim Sen üyesi öğretmenlerin gününü kutladı. Ziyarette, Eğitim-Sen Adana Şube Mali Sekreteri Abdullah Yalçın, Örgütlenme Sekreteri Ahmet Karagöz ve Kadın Sekreteri Esra Arslan Kösele ve SES Adana Şube Başkanı Muzaffer Yüksel, KESK’e bağlı sendikaların çalışmalarıyla ilgili bilgiler verdi. Eğitim Sen Örgütlenme Sekreteri Ahmet Karagöz, Türkiye Cumhuriyeti’ni kuran siyasi parti olan CHP’nin 24 Kasım Öğretmenler Günü dolayısıyla gerçekleştirdiği ziyareti önemsediklerini belirtti. Emek örgütlerinin, çalışanların meslek, özlük, demokratik haklarının düzenlenmesi konusunda mücadele ettiğini anımsatan Karagöz, son dönemlerde KESK ve Eğitim Sen üzerinde baskı uygulandığını ifade etti. Eğitim Sen’li öğretmenlere yönelik olarak adli ve idari soruşturmaların açıldığını dile getiren Karagöz, bazı üyelerinin de sürgüne gönderildiğini vurguladı. Karagöz, bu konuların TBMM’de gündeme getirilmesi konusunda siyasi partilerden ve siyasetçilerden destek beklediklerini sözlerine ekledi.

“EN ÇOK ACIYI KESK’LİLER ÇEKİYOR”


Kendisinin de eski bir KESK üyesi olduğunu kaydeden CHP Adana Büyükşehir Belediye Başkan Aday Adayı ve İl Kadın Kolları Başkanı Av. Rukiye Çinkılıç, KESK’in özgürlük ve demokrasi mücadelesi verdiğini ancak bu uğurda en çok acıyı çekenlerin de KESK’liler olduğunu söyledi. Av. Çinkılıç, “Biz her alanda sesimizi çıkarıyoruz ve kaçınılmaz olarak bir baskı politikası, sindirme politikası uygulanıyor” diye konuştu.

Gerçeklerin gizlendiği bir dönemden geçildiğini kaydeden Av. Çinkılıç, Ortadoğu’nun yeniden şekillendiğini, dünyanın çok farklı bir yere doğru gittiğini ancak bu süreçte hep eğitim görmüş, haksızlığa ses çıkaran insanların susturulmaya çalışıldığını söyledi.  AKP iktidarı döneminde  sağlık, eğitim, yargı ve belediye çalışanlarının itibarsızlaştırıldığını anlatan Av. Çinkılıç, Büyük Önder Atatürk’ün “Öğretmenler yeni nesil sizin eseriniz olacaktır” ve “Cumhuriyet sizden "fikri hür, vicdanı hür, irfanı hür" nesiller ister” sözleriyle öğretmenlerin önemini vurguladığını ancak izlenen politikalar nedeniyle bugün adım adım Cumhuriyet öncesine doğru bir gidişat olduğunu savundu. Av. Çinkılıç, “Her kesim, özellikle çalışan ve emekçi kesim ağır baskı altında. O nedenle el ele vermek ve dayanışma içinde olmak durumundayız. Önce yerel seçimlerde sonra da genel seçimlerde bu kamburu sırtımızdan atacağız. Bu kadar acının yaşandığı yerde mutlaka aydınlık günler gelecektir. Sizin acınız bizim de acımızdır. Her zaman yanınızdayız” şeklinde konuştu.