Elban:Misafirlerimizi en iyi şekilde ağırlayacağız

Adana Valiliği tarafından organize edilen ve bu yıl 6'ncısı 7-9 Ekim'de tarihleri arasında düzenlenecek olan Uluslararası Adana Lezzet Festivali'nin tanıtımı yapıldı. Vali Dr. Süleyman Elban, Adana'nın tanıtımı açısından son derece önemli olan festivalinde kentin tüm lezzetlerinin yer alacağını ve ilginin bu yıl daha fazla olacağını söyledi.

Adana Valiliği tarafından organize edilen ve bu yıl 6’ncısı 7-9 Ekim'de tarihleri arasında düzenlenecek olan Uluslararası Adana Lezzet Festivali'nin tanıtımı yapıldı. Vali Dr. Süleyman Elban, Adana’nın tanıtımı açısından son derece önemli olan festivalinde kentin tüm lezzetlerinin yer alacağını ve ilginin bu yıl daha fazla olacağını söyledi.

Adana Valisi Dr. Süleyman Elban, bu festivalin çok özel olduğuna değinerek, "Kebabından her türlü yemeğine, sokak lezzetlerinden tatlısına, birçok içecek çeşidine kadar yöresel ürünlerin bulunduğu bir festival olacak.  Festivalimiz kültürüne, yeteneğine, ev sahipliğine ve olgunluğuna sahip insanların yaşadığı Adana gibi güzel ve özel bir kentte yapılıyor.  Önümüzdeki hafta sonu 3 gün boyunca hem ülkemizin dört bir yanından, hem de dünyanın birçok ülkesinden gelen misafirleri ağırlamaktan mutluluk duyacağız.  Festivalimizin coşkuyla, güzel hatıralar ve damaklarda çok  güzel ve özel lezzetler bırakarak sonuçlanmasını diliyorum." dedi.

Süleyman Elban,  festivale bu yıl da yeni içerikler ilave ettiklerini belirterek,  tek dertlerinin güzel insanlara ve şehirlerine yakışan bir festival yapmak olduğunu da ifade etti.  Elban,"Festivalimizi tıpkı Adana mutfağının zenginliği gibibirçok yenilikler yapma ve zenginlik katmanın gayreti için çaba sarf ediyoruz. Dolayısıyla da bu yıl yeni içerikler ilave edildi. İlerleyen yıllarda yeni içeriklerle festivalin zenginliği ve coşkusu daha da artacaktır. Bizim organizemizle emeği geçenleri ve katkıda bulunanlara teşekkür ediyorum. Başarılı geçmesini temenni ediyorum." diye konuştu.

Adana Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Nusret Saçlı ise başta Adana Valisi SüleymanElban olmak üzere Uluslararası Adana Lezzet Festivali'nde emeği geçenlere teşekkür etti. Bu arada toplantıya Adana Valisi Dr. Süleyman Elban’ın yanı sıra Seyhan Belediye Başkanı Akif Kemal Akay, Çukurova Belediye Başkanı Soner Çetin, Sarıçam Belediye Başkanı Bilal Uludağ,  Oda başkanları, STK başkan ve üyeleri ve turizm temsilcileri katıldı.

Öte yandan Hilton SA otelindeki toplantıda, tescilli kebaptan şırdana, mumbardan içli köfteye ve şalgama kadar festivalde sunulacak çok sayıda Adana’nın yöresel lezzetlerinin tanıtımı da kurulan stanttın önünde sunularak tanıtımı yapıldı.

festival