''Emekli Evi Olsun Mu Olmasın Mı?'' Referandumu

Daha önce iki farklı konuda çıkan anlaşmazlığı halka sorarak çözen Çukurova Belediye Başkanı Soner Çetin, bir park içerisine yapılmak istenen Emekli Evi konusunda da tartışma çıkınca referandum kararı aldı. Çetin, “Halkın bir kesimi ‘yapılsın’, diğer kesimi ise ‘hayır’ diyor. En iyisi halka sormaktır” dedi.

Adana’da Çukurova ilçesi Toros Mahallesi’nde yapılacak olan Emekli Dinlenme Evi’yle ilgili olarak mahalle sakinleri arasında çıkan anlaşmazlığa belediye el koydu. İlçenin çeşitli yerlerinde daha önce üç Emekli Evi yaptıran Çukurova Belediye Başkanı Soner Çetin, vatandaşlardan bir bölümünün “Park içerisinde ahşaptan da olsa Emekli Evi istemiyoruz” diye itiraz etmesi üzerine referandum kararı aldı. Birkaç hafta önce bir cuma günü gerçekleştirilen Halk Günü’nde de konu gündeme gelmiş, vatandaşların bir bölümü “İhtiyaç var”, bir kesim ise “Hayır!” diyerek karşı çıkmıştı.

EN DOĞRUSU HALKIN KARARI VERMESİ

Doğu Akdeniz Belediyeler Birliği Başkanı da olan Soner Çetin, Çukurova ilçesinde daha önce 100. Yıl Mahallesi’ndeki pazar yeri ve Yurt Mahallesi’ndeki kapalı semt pazarı konularında iki kez halka sorduklarını hatırlatarak “Eğer önemli bir konuda halk ‘olsun-olmasın’, ‘yapılsın-yapılmasın’ diye ikiye bölünmüşse, katılımcı ve çoğulcu belediyeciliğin gereği olarak bize düşen halka sormaktır. Biz de halka soracağız ve sonuçta ne çıkarsa onu yapacağız. Ve çıkacak karara hem biz hem de karşı çıkanlar saygı gösterecek. Demokrasi zaten böyle bir şey” dedi.

“OYLAMAYA KATILIM YÜKSEK OLMALI”

Demokrasinin katılımdan ve sivil toplumun sesini duyurmasından geçtiğini belirten Çukurova Belediye Başkanı Soner Çetin, Pazar yerinin değişip-değişmeyeceğine yönelik referanduma katılımın çok düşük kaldığına dikkat çekerek “Bu oylamalara halkın katılımı çok önemli. Bunlar halkın hem yönetime katılması hem de demokrasinin hayata geçirilmesi anlamında önemlidir” diye konuştu. Referandum 20 Aralık 2015 Pazar günü Toros Mahallesi Muhtarlığı önündeki Afad çocuk parkında gerçekleştirilecek.   Referandum için 09.00-17.00 saatleri arasında oy kullanılabilecek.