Emniyet Müdürü AK, Darbe Komisyonu'na FETÖ'cüleri anlattı

Adana Emniyet Müdürü Osman Ak, Fetullahçı Terör Örgütü (FETÖ) nedeniyle yetişmiş istihbarat elemanlarının hepsinin tasfiye edildiğini belirterek, "Devletin istihbarat birimlerini tamamen kontrol altına aldılar. Giderken de bütün ajan ilişkilerini, haber kaynaklarını deşifre ettiler, yok ettiler" dedi.

Emniyet içerisinde FETÖ ile ilgili ilk çalışmanın 1992 yılında Polis Başmüfettişi İzzet Sezgin Şener tarafından "Polis Akademisinde sahte kura torbası" iddiaları üzerine yapıldığını belirten Ak, o ödem Polis Akademisindeki örgütlenmeyle ilgili çalışma yapıldığını, bu ve daha sonra FETÖ'ye yönelik yürütülen çalışmaların bir şekilde akamete uğratıldığını söyledi.

Osman Ak, daha sonra FETÖ'nün yayın organı Zaman gazetesinde kendisi ve emniyet müdürü aleyhinde yazılar çıkmaya başladığını, bunun nedenini araştırdıklarında örgütün kara para aklamasıyla ilgili bilgi notundan duyulan rahatsızlık olduğunu kaydetti.

"Telekulak" soruşturmalarına muhatap kaldığını, yoğun idari ve adli soruşturma süreci yaşadığını ve "görevi kötüye kullanma" iddiasıyla 43 ay açıkta kaldığını vurgulayan Ak, meslekten ihraçla cezalandırıldığını ancak sicilinin çok temiz olması dolayısıyla bir alt cezayla cezalandırıldığını, böylelikle teşkilatta kaldığını vurguladı.

Osman Ak, "Bize '28 Şubatçı' dediler. Bizi mütedeyyin İslami çevrelere dahi olumsuz insanlar olarak yansıtmaya çalıştılar. Ben Ofluyum, kendi köyüme gittiğim zaman çevreme bunu anlatmakta zorlandım. Bizim hazırladığımız raporun hiçbir yerinde Hazreti Peygamber aleyhinde hiçbir kelime yoktur ama bu alçaklar o şekilde lanse edip bizi toplum dışına itmenin her türlü yöntemini denediler. Ergenekon'a sokmaya çalıştılar ama cesaret edip gözaltına aldıramadılar." ifadelerini kullandı.

Emniyet Müdürü Osman Ak, FETÖ elebaşı Gülen'in ailesine ilişkin de komisyona bilgi vererek, şöyle devam etti:

Ak, çözüm sürecinde görülen "barış anaları"nın da FETÖ'nün projesi ve incelenmesi gereken bir husus olduğunu öne sürdü.

"Fetoş"

Osman Ak'ın "Fetoş" ifadesini kullanması üzerine Komisyon Başkanvekili, AK Parti Manisa Milletvekili Selçuk Özdağ, "Literatürümüze bir tabir daha eklediniz." dedi.

"Karşımızda planlı, uluslararası istihbarat organizasyonu var"

"Karşımızda planlı, uluslararası istihbarat organizasyonu var. Menbiç'te, Fırat Kalkanı ile bizim engellemeye çalıştığımız bölücü faaliyetin dayanağının bugün olduğunu mu düşünüyorsunuz? O zaman kesinlikle yanılırız. Adana'da 5 tane Silopi var belki de. Güneydoğu'dan gelen insanlarımızın olduğu bölgeye polis yıllardır sokulmamış. Son 2 yıldır arkadaşlarımız orada operasyon yapıyor. Oralarda müzahir kesim yaratılmak için özel çaba sarf edilmiş. Çözüm süreci var diye Ankara'dan yanıltılırken Güneydoğu'da örgüt hazırlık yapmış, sistemli şekilde organize olmuş.

Komisyon Başkanvekili Selçuk Özdağ, eski Ankara Emniyet Müdürü Cevdet Saral'ın Fetullah Gülen hakkında çalışma yapmak için dönemin Başbakan Yardımcısı Mesut Yılmaz'dan müsaade istediğini ve Yılmaz'ın da "Böyle bir çalışmayı eğer Sayın Bülent Ecevit, Başbakan duyarsa hükümeti bozar." dediğini anımsattı.

Ak, "Sayın Cumhurbaşkanı hayatta ve ayakta olduğu sürece FETÖ ile mücadelenin gereği yapılacaktır. ByLock operasyonu var. İstihbarat örgütlerinin rekabetleri değerlendirilebilir. MİT'in yürüttüğü harika bir operasyon, eli öpülesi bir operasyon. ByLock bir güvenlik kuvvetleri için, devletin bekası amacıyla uğraşanlar için çölde klimalı bir ortam diye düşünmek gerek." ifadelerini kullandı.