Enflasyonla Mücadele Programı Meyve Vermeye Başladı

Yaklaşık 5.50'ye kadar gerileyen dolar, 3 ayın en düşük seviyesini gördü. Konuyla ilgili açıklama yapan DERSİAD (Dünya Erdemli Sanayici ve İşadamları Derneği)Genel Başkanı Mustafa Çınar, Enflasyonla Topyekun Mücadele Programı sayesinde istediğimiz ekonomik koşullara sahip olacağız dedi.

Yaklaşık 5.50’ye kadar gerileyen dolar, 3 ayın en düşük seviyesini gördü. Konuyla ilgili açıklama yapan DERSİAD (Dünya Erdemli Sanayici ve İşadamları Derneği) Genel Başkanı Mustafa Çınar, Enflasyonla Topyekun Mücadele Programı sayesinde istediğimiz ekonomik koşullara sahip olacağız dedi. Çınar, “Enflasyon ile ilgili gelişmeler oldukça umut verici. Aynı zamanda Sayın bakanımız Berat Albayrak’ın açıklamış olduğu 6 ana sektördeki KDV ve ÖTV indiriminin etkisinin de çok kısa zamanda piyasalarda olumlu etki göstereceğini düşünüyoruz. Normalleşme sürecinde yapılan çalışmaların her zaman takipçisi ve destekçisiyiz” dedi.

 

Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak’ın açıkladığı ve yılsonuna kadar devam edeceği belirtilen farklı sektörlerdeki KDV ve ÖTV indirimi kararı üzerine; Çınar,“ Normalleşme sürecinde yapılan tüm çalışmaların takipçi ve destekçileriyiz. Enflasyonla Topyekün Mücadele kampanyasından sonra gördüğümüz etki, yeni açıklanan ÖTV ve KDV indirimleriyle çok kısa sürede kendini gösterecek, piyasaya canlılık getirecek önemli bir etken olacaktır.” dedi.