Engellere karşı fidan dağıttılar

Adana Kent Konseyi Engelli Meclisi, engelsiz bir dünya hayaliyle Atatürk Parkı'nda buluştu

Adana Kent Konseyi Engelli Meclisi üyeleri, 10 - 16 Mayıs Engelliler Haftası programı kapsamında Atatürk Parkı'nda bir araya geldi.

 

Programa; Adana Kent Konseyi Başkanı Ömer Güner Sazak, Engelli Meclisi Başkanı Ali Duran Karakaya, Vali Yardımcısı Mehmet Seyman, Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Ramazan Akyürek, Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Zeynel Abidin Koç, CHP Adana Milletvekili Zülfikar İnönü Tümer, engelli vatandaşlar ve aileleri katıldı.

 

İstiklal Marşı ve saygı duruşuyla başlayan programda Atatürk heykelinin önüne çelenk konuldu. Ardından, Ali Duran Karakaya, Ramazan Akyürek ve Mehmet Seyman birer konuşma yaptı. Yapılan konuşmalarda; bir ülkenin gelişmişlik düzeyinin, o ülkenin engelli vatandaşlarına verdiği değerle ilgili olduğu vurgulandı. Hiçbir engelin üretmeye ve başarmaya engel olmadığı söylenerek, "hayatı paylaşmak için engel yok" sloganının altı çizildi.

 

Konuşmaların ardından engelli çocukların gösterdiği halk oyunları performansı programa renk kattı. Engelsiz bir Adana hayaliyle karanfil dağıtıldı.