Engelleri aştılar

ATF, 'Torosları aşan engelliler projesinde' başarıyı yakaladı

Adana Toros Dernekleri Federasyonu’nun hazırladığı ‘Torosları Aşan Engelliler’ projesi kapsamında Adana ve ilçelerindeki engellilerin topluma kazandırılması amacıyla ilçelerdeki engelliler hafta sonları kent merkezine getirilerek eğitilmesi çalışması sona erdi. Bu proje ile Adana’nın sesini Toroslardan aşarak tüm Türkiye’ye duyurdular.

Adana Toros Dernekleri Federasyonu Proje Koordinatörü Mesut Bedir’in yürüttüğü projede ilçelerden araçlarla Adana’ya getirilen 50 engelli gence rehber öğretmenler yönetiminde Türkçe, Fizik, İngilizce, Matematik dersleri verildi. Akşamları ise sinema, tiyatro, satranç, bilgisayar eğitimi verildi. Engellilerin spor özgüvenlerinin oluşturulmasının sağlandığı ve bölgedeki diğer engellilerle rol model olmalarının sağlandığı proje çok verimli geçti.

Proje kapsamında 6 ile 29 yaş arasındaki bedensel engelli çocuklar ve gençler ulusal ve uluslar arası yarışmalara katılımları sağlanarak başarılı sonuçlar alması sağlandı. Konu hakkında gazetemize açıklamada bulunan Mesut Bedir, ‘Fransa, Portekiz, Çek Cumhuriyeti ve Avrupa ülkelerinden 2’si kız 5 genç gönüllü olarak projeye destek verdi. Adana’da bizlere katkı sağlayan Büyükşehir Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü başta olmak üzere tüm kurum ve kuruluşlara ayrıca teşekkür ediyoruz’ dedi.

Bedir, gezi faaliyetlerinin yanı sıra atletizm, masa tenisi gibi sportif alanda da etkinliğin sürerek sporcuların kazandırıldığını kaydedip ‘Adana Toros Dernekleri Federasyonu olarak bundan sonra sosyal sorumluluk projelerimizi sürdüreceğiz’ dedi.