Engelli Çocuk Mola Evi açıldı

Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Zeydan Karalar, özel gereksinimli çocuğu bulunan ebeveynlerin, özellikle annelerin en önemli ihtiyaçlarından biri olan Mola Evi gereksinimini karşılamak üzere hazırlanan Engelli Çocuk Mola Evi'nin (ENÇOK) açılışını, CHP Kadın Kolları Genel Başkanı Aylin Nazlıaka ile birlikte yaptı.

Açılış töreninde konuşan Başkan Zeydan Karalar, dünya nüfusundaki engelli oranının yüzde sekiz-sekiz buçuk olduğunu, Adana’da bu oranın yüzde on dört-on dört buçuğa çıktığını belirterek, özel gereksinimi olan çocuk ve gençlerin yüzde 90-95 oranında annelerinin yanında olduğunu kaydetti. Başkan Zeydan Karalar, “Özel gereksinimi olan çocuğa sahip anneler bir yere gitmek istediğinde, çocuklarını bırakabilecekleri bir tesis yok. Söz konusu annelerimiz, yavrularını Çocuk Mola Evi’ne gönül rahatlığıyla bırakabilecekler ve işleri bittiğinde gelip alabilecekler” dedi.

Mola Evi’nin bir başlangıç olduğunu ve ardından Engelli Yaşam Merkezi açacaklarını müjdeleyen Başkan Zeydan Karalar, “Böylece engelli çocuğu olan annelerimiz iki üç günlüğüne çocuklarını bırakıp güç toplayarak, isterlerse tatillerini yaparak motivasyonlarını yeniden kazanacaklar. Ayrıca Yaşlı Yaşam Merkezi de açacağız. Bunlar bizim sosyal hizmet projelerimiz. Sosyal Demokratlar olarak Sosyal  Belediyecilik anlayışıyla hareket ediyoruz. Önce insan, ekmek, barış diyoruz. CHP’li büyükşehir, il ve ilçe belediye başkanlarımız Türkiye’nin dört bir yanında koronavirüs salgınına rağmen harikalar yaratıyorlar. Kısıtlı imkanlara rağmen vatandaşa nasıl daha iyi hizmet edebileceğimizin peşindeyiz.Bu yüzden CHP’li belediyelerle ilgili halkın memnuniyeti artıyor. Bu durum bizi çok mutlu ediyor ancak aynı zamanda sorumluluğumuzu büyütüyor” diye konuştu.

AYLİN NAZLIAKA, “ZEYDAN KARALAR ADANA’NIN MEDARI İFTİHARI”

Engelli çocuğu olan ebeveynlerin, özellikle annelerin, gün içinde 3 saatliğine çocuklarını gönül rahatlığıyla bırakıp,  evlerinin, diğer çocuklarının, ailelerinin ve kendilerinin bazı ihtiyaçlarını karşılayabilmelerine olanak ve zaman tanımak için açılan İsmetpaşa Mahallesi'ndeki Engelli Çocuk Mola Evi’nde Adana Büyükşehir Belediyesi’nin uzman personeli görev yapacak.