Engelli Koordinasyon Merkezi Adanalıların hizmetinde

Yüreğir Belediyesi tarafından yaptırılan Engelli Koordinasyon Merkezi Adanalı vatandaşların hizmetinde. Yavuzlar Mahallesinde hizmete açılan Koordinasyon Merkezini gezen Türkiye Sakatlar Derneği Adana Şube Başkanı Halis Kasap ve dernek üyeleri tesisi çok beğendiler.

Adana'da ilk defa böyle bir merkezin hizmete açıldığını belirten Yüreğir Belediye Başkanı Mahmut Çelikcan 'Engelli vatandaşlarımız da toplumumuzun birer parçalarıdır. Onları sosyal hayata hazırlayacak projeler üretmek uygulamak sosyal belediyeciliğin temel görevidir. Bu amaçla yola çıkarak bütün vatandaşlarımızın rahatça ulaşabileceği bir konumda bu merkezimizi hizmete açtık. Adana halkına hayırlı olsun.' dedi.

 

Engelli vatandaşlara yönelik birçok hizmetin Engelli Koordinasyon Merkezinde verileceğini belirten Yüreğir Belediye Başkanı Mahmut Çelikcan ‘'Engelli vatandaşlarımız için özel olarak tasarladığımız araçlarımızla evlerinden alınıp bu merkezimize getirilecekler, kendilerine yönelik eğitim kursları, meslek kursları ve hobi kurslarından faydalanacaklardır.


Yine bu merkezimizde Adana'da ilk defa Engelli Anaokulu sınıfını açıyoruz. Konusunda uzman eğitmenlerimiz kontrolünde çocuklarımız buralarda verilen eğitimlerden faydalanacaktır. Engelli çocuklarımız hayata daha hazırlıklı ve donanımlı başlayacaklar. İnsanlığımız diğer insanların hayatlarından kaldırdığımız engellerle güçlenir ve büyür. Bunun farkındayız. Bu hizmetlerimizin Adana'da ilk defa uygulanacak olmasının haklı sevincini yaşıyoruz.' şeklinde konuştu.