Engelliler asker oldu

Adana İl Jandarma Komutanlığının konuşlu bulunduğu Şehit Tuğgeneral Temel Cingöz Kışlasında Adana İlinde ve ilçelerinde yaşamlarını sürdüren 62 engelli için 1 günlük 'Temsili Askerlik Uygulaması' faaliyeti gerçekleştirildi.

Temsili askerlik uygulaması kapsamında; engelli vatandaşlarımız kışla nizamiyesinde davul zurna eşliğinde girmelerine müteakip kayıt-kabul işlemleri yapıldı, askeri üniformalarının giydirilmesinin ardından eğitime tabii tutuldular.

 

Eğitimlerine müteakip öğle yemeği olarak karavana yiyen engelli askerlerimiz; İl protokolü ve jandarma personeli ve ailelerinin katıldığı törende yemin ederek künye levhalarını  ve terhis belgelerini aldı, terhis olmalarını oyunlar oynayarak, halay çekerek kutladılar.

 

Törene katılan yaklaşık 300 kadar misafire Adana İl Jandarma Komutanlığınca İkramlarda bulunuldu. kokteyl verilmesine müteakip tören sona erdi.

 

Törenin ardından askerlik hizmetini yerine getiren çocukları ile bir araya gelen aileler, asker kıyafetli çocukları ile gurur duydular. Ailelerin çocukları ile kucaklaşmaları sırasında duygusal anlar yaşandı.