Erdinç'den, Adana’dan yılın öğretmeni seçilen Öznacar’a plaket

"81 İlden 81 Öğretmen" adıyla Milli Eğitim Bakanlığının düzenlediği ‘Yılın Öğretmenleri Programı’ kapsamında Adana'dan yılın öğretmeni seçilen Ayşen Öznacar'a AK Parti Adana Milletvekili Mehmet Şükrü Erdinç, Öğretmenler Günü anısına bir plaket verdi.

Erdinç başarısından ötürü Öğretmen Ayşen Öznacar'ı tebrik ederken, 24 Kasım Öğretmenler gününü de kutladı.

Milletvekili Erdinç 24 Kaısm Öğretmenler Günü nedeniyle yaptığı açıklamada, "Öğretmenlerimiz mesleğini fedakârca icra eden çok değerli kimselerdir'' dedi. Erdinç, şunları kaydetti:

''Öğretmenlerimizin Öğretmenler Günü olan 24 Kasım, onları onurlandırmak, sahiplenmek için düzenlenen çeşitli etkinliklerin yapıldığı kutlama günleri olurken, ülkemizde 24 Kasım, Millet Mektepleri Talimatnamesi'nin yayınlanması ile resmileşen ve Türkiye Cumhuriyetinin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün 'Millet Mekteplerinin Başöğretmenliği'ni kabul ettiği gündür.

Yüce Önder'in 24 Kasım 1928 tarihinde Millet Mektepleri Başöğretmenliği'ni kabul etmesinin 85. yılı olan bu anlamlı günün, Öğretmenler Günü olarak kutlanmaya başlanmasının ise 33’ncü yılını idrak etmekteyiz.

‘Bana bir harf öğretenin kırk yıl kölesi olurum’ sözünü kendisine düstur edinmiş ve bu düsturun oluşturduğu inançla yoğrulmuş olan milletimiz, tarihi boyunca, sosyal hayatın her alanında ışık tutan eğitmenlere her zaman saygı duymuştur.

İnsana yapılan yatırım, yatırımların en pahalısı, en önemlisi ve en uzun vadeli olanıdır. İşte bu uzun yolda ülkemizin her yönden gelişmesi öğretmenlerimizin elindedir.

Yetiştirdikleri öğrencilerin başarılarıyla mutlu olan, onları çok güzel mevkilerde görmenin haklı gururunu yaşayan öğretmenlerimize milletçe duyduğumuz saygıyı, sadece 24 Kasım günü değil, her zaman göstermek zorundayız.

Bu duygu ve düşüncelerle başta ‘Eserinin üzerinde imzası olmayan tek sanatkâr öğretmenlerdir’ diyen Başöğretmenimiz Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere, ülkemizin sevgi çiçekleri olan çocuklarımızı yine eşsiz sevgisiyle yetiştiren, bu kutsal mesleğin ölümsüz kahramanları tüm öğretmenlerimizin 24 Kasım Öğretmenler Günü'nü en samimi duygularla kutlar, saygılar sunarım.”