Erdoğan'ın gözünde Ç.Ü. yok!

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Cumhurbaşkanlığı Külliyesi Beştepe Millet Kongre ve Kültür Merkezi'nde düzenlenen '2017-2018 Akademik Yılı Açılış Töreni'nde yaptığı konuşmada araştırma üniversitesi olarak 10 üniversiteyi açıkladı. Erdoğan'ın açıklamasında Çukurova Üniversitesi'nin yer almaması dikkat çekti.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Cumhurbaşkanlığı Külliyesi Beştepe Millet Kongre ve Kültür Merkezi'nde düzenlenen ‘2017-2018 Akademik Yılı Açılış Töreni’nde yaptığı konuşmada araştırma üniversitesi olarak 10 üniversiteyi açıkladı. Erdoğan’ın açıklamasında Çukurova Üniversitesi’nin yer almaması dikkat çekti.

Ç.Ü İLE GURURLANAMADIK!

Cumhurbaşkanı Erdoğan burada yaptığı konuşmada ‘Geçtiğimiz yıl yüksek öğretim sisteminde kaliteyi yükseltmenin yollarından birinin misyon farklılaşması ve ihtisaslaşma olduğunu ifade etmiştim. Bu çerçevede YÖK’ün koordinasyonunda gerçekleşen projede yer alan 5 pilot üniversitenin ismini açıklamıştım. Araştırma üniversitelerinin tespit edilerek özel olarak desteklenmesi ve uluslararasında çok daha farklı bir konuma gelmemiz gerektiğini ifade etmiştim. Yüksek öğretim kalite kurumuna olan ihtiyacı ifade etmiştim. Bu konularda mesafe kat edildiğini görüyorum’ dedi.

İŞTE O ÜNİVERSİTELER

Çukurova Üniversitesi’nin ismini dahi anmayan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, araştırma üniversitesi olarak belirlenen 10 üniversiteyi de açıkladı. Bu üniversiteler Ankara Üniversitesi, Boğaziçi Üniversitesi, Erciyes Üniversitesi, Gazi Üniversitesi, Gebze Teknik Üniversitesi, Hacettepe Üniversitesi, İstanbul Üniversitesi, İstanbul Teknik Üniversitesi, İzmir İleri teknoloji Üniversitesi ve ODTÜ’ Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın ismini dahi zikretmediği Çukurova Üniversitesi ile Adana Bilim ve Teknoloji Üniversitesi’nin bu seviyeye gelmesinin bugün itibariyle mümkün olmadığı ortaya çıktı.