Erdoğan ölenleri sayısının 14 bini aştığını duyurdu

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, can kaybının 14 bin 14, yaralı sayısının 63 bin 794, yıkılan bina sayısının ise 6 bin 444 olduğunu söyledi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, can kaybının 14 bin 14, yaralı sayısının 63 bin 794, yıkılan bina sayısının ise 6 bin 444 olduğunu söyledi.

Gaziantep’ten son bilgileri paylaşan Erdoğan, “Burada 944 bina yıkılmış, 1.415 vatandaşımız vefat etmiş, 10 bin 395 vatandaşımızı ise yaralanmıştır” dedi.

Erdoğan, depremzedelere yapılacak yardımla ilgili olarak, “Hasar tespitiyle birlikte şu anda geçiş süreci için vatandaşlarımıza 10'ar bin lira nakdi yardım yapacağız ve bu nakdi yardımla bu geçiş sürecini en azından sıkıntıları biraz olsun hafifletmiş olalım istiyoruz” diye konuştu.

Erdoğan, “Hedefimiz bir yılda yıkılan binaların yerine konutlarımızı zemin artı 2-3-4 olmak üzere yapmak. Süreci ne yazık ki siyasi istismara dönüştürenler var. Bu istismara benim vatandaşım, halkım asla prim vermeyecektir” diye ekledi.

Depren bölgesine konteyner ve karavan getirme çalışmalarının devam ettiğini söyleyen Erdoğan, yurtdışından getirilecek konteynerlerin de 10 ile dağıtılacağını söyledi.

TBMM'de bugün yapılacak oylamayla OHAL'in yürürlüğe gireceğini söyleyen Erdoğan, OHAL'e ilişkin olarak, “Türkiye'de bu süreci istismar eden tefeci ve fitne gruplarına müdahale imkanını devlete vermiş olacağını” kaydetti.

Erdoğan, şöyle konuştu:

“Hiç endişe etmeyin, biz bugüne kadar Van’da depremi nasıl atlattıysak, Bingöl’de, Malatya’da, Elazığ’da o malum depremleri nasıl atlattıysak bütün bunların yanında İzmir’deki felaketi nasıl atlatıp oralarda da binaları yaparak sahiplerine teslim ettiysek, hiç ümitsiz olmayın aynı şekilde bu 10 ilimizde de bunu yapıp konutları sahiplerine teslim edeceğiz.” (ajansbizim)

deprem