Erdoğan, ''Türkiye Yüzyılı'nın kapısını açtık''

Cumhurbaşkanı seçiminin ikinci turunda zaferini ilan eden Recep Tayyip Erdoğan, ilk konuşmasını İstanbul'da Kısıklı'dan yaptı.

Cumhurbaşkanı seçiminin ikinci turunda zaferini ilan eden Recep Tayyip Erdoğan, ilk konuşmasını İstanbul'da Kısıklı'dan yaptı. 

"Cumhurbaşkanlığı seçiminin ikinci turunu milletimizin teveccühü ile tamamlamış bulunuyoruz. İki bayram arasında bize bir demokrasi bayramı yaşatan milletime şükranlarımı sunuyorum" diyen Erdoğan, "Yaptığı tercihle önümüzdeki beş yıl boyunca ülkeyi yönetme sorumluluğunu bir kez daha bize tebliğ eden milletimizin her bir ferdine teşekkür ediyorum" şeklinde konuştu. 

Erdoğan, rakibi Kemal Kılıçdaroğlu'nun "sürekli kaybettiğini" söyledi ve "Şimdi 129 vekile düştü CHP. Bu işleri çok iyi bilir. Böylece kaybettiği vekiller sebebiyle herhalde CHP bunu Bay Bay Bay Kemal'e hesabını soracaktır" dedi. 

Erdoğan, şöyle konuştu:

"Diyoruz ki, 14 Mayıs ve 28 Mayıs seçiminin galibi 85 milyon vatandaşımızın tamamıdır. Ben bir şey daha söylemiştim: 'Biz öyle bir kazanacağız ki kimse kaybetmeyecek,' Öyleyse bugün kazanan sadece Türkiye'dir. Demokrasimizden, kalkınmamızdan taviz vermeden Türkiye Yüzyılı'nın kapısını açtık. Milletimizin tüm kesimlerinin hayallerini beraber hayata geçirdik. Kalbi ve gözü bize dönük dostlarımızın umutlarını beraber düzelttik. 

Kısıklı meydana tarih yazdı, tarih. Bir İstanbullu, bir Kısıklılı olarak Allah'a hamd ediyorum sizin gibi arkadaşları verdiği için. Her zaferi yine sizlerle kutlayacağız. Şimdi önümüzde 2024 var. 2024'te Üsküdar'ı da İstanbul'u da yerel seçimlerde kazanmaya hazır mıyız? Durmak yok çok çalışacağız."

Erdoğan, birçok ülkenin devlet başkanını kendisini arayıp teşekkür ettiğini ifade ederek, "Hiç kimse milletimize tepeden bakamaz, insanımıza hakaret edemez, gençlerimizi dipsiz karanlıklarına hapsedemez. Hiç kimse milletimizin bir olma, iri olma, kardeş olma, hep birlikte Türkiye olma azmini kıramaz" dedi. 

Erdoğan, CHP, HDP ve İYİ Parti'nin "LGBT'ci olduğunu" öne süren Erdoğan, "Bizde aile kutsaldır. Aileye kimse dil uzatamaz. Kadına şiddet bizde yasak, haramdır. Ve kadına el kaldıranın ümüğünü sıkarız" diye konuştu. 

Erdoğan, geleneksel "balkon konuşması"nın Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nden yapacağını ve tüm dünyaya sesleneceğini söyledi.  (ajansbizim)