Erkan Sözeri gönderildi

- TFF 1. Lig takımlarından Adana Demirspor da kendi saha ve seyircisi önünde Şanlıurfaspor ile 0-0 berabere kalınmasının ardından Teknik Direktör Erkan Sözeri ile yollar ayrıldı. Sözeri’nin gönderilmesinin ardından teknik direktör arayışı başladı. Adaylar arasında Engin İpekoğlu ile Ümit Özat’ta bulunuyor

Şanlıurfaspor karşısına mutlak galibiyet parolası ile çıkan Adana Demirspor’un rakibiyle golsüz berabere kalması camiada şok etkisi yarattı. Karşılaşmanın sonlarına doğru kötü oyun karşısında çılgına dönen taraftarlar, futbolculara yönelik ağır protestolarda bulundular. Maçın bitmesiyle berabere de protestolarını artırdılar.

Karşılaşmanın ardından yönetim bugün Teknik Direktör Erkan Sözeri ile bir araya bir araya geldi. Yapılan görüşmeler sonunda Erkan Sözeri ile yollar ayrıldı. Sözeri’nin kulüpten herhangi bir tazminat talebinde de bulunmadığı öğrenildi.

Adana Demirspor, Erkan Sözeri yönetiminde çıktığı 6 lig maçında 1 galibiyet, 4 beraberlik, 1 mağlubiyet aldı. Adana ekibi bu süreçte Ziraat Türkiye Kupası'ndan da elendi.

Adana Demirspor Kulübü Başkanı Sedat Sözlü ise yeni hoca arayışında aceleci olmadıklarını ve takımı şampiyonluğa götürecek uzun soluklu bir çalışma arkadaşı aradıklarını kaydetti. Takımın menfaatleri doğrultusunda, tecrübeli bir hoca istediklerini belirten Sözlü, uygun isimlerle kent dışında görüşme yapacaklarını söyledi.

Takımı, yeni hoca bulununcaya kadar kulübün altyapı sorumlusu Cengiz Hoşfikirer'in çalıştıracağı bildirildi.

Sözeri ile yolların ayrılmasının ardından yeni teknik direktör arayışlarına başlandı.  Yönetim teknik direktör sorununu çözmek için bazı isimlerle görüşmeye başlarken, futbolculara Milli ara nedeniyle Perşembe gününe kadar izin verildi.

Adı geçen teknik direktörler arasında  geçen sezon Adanaspor’u Spor Toto Süper Lige çıkartan Engin İpekoğlu ile Ümit Özat’ın adlarının geçtiği öğrenildi