Erkoç, 'Plaka için 31 TL'den başka ücret ödemeyin'

Standart dışı plakaların değişimi sırasında Şoförler Odası'nın bağış adı altında 19 lira daha talep etmesi tepkilere yol açtı

Adana Şoförler Odası Başkan Adayı Murat Erkoç, Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı Karayolu Düzenleme Genel Müdürlüğünce 3 Temmuz itibarıyla geçerli olan kusur tablosunun yayımlanmasının ardından standartlara uygun olmayan plakaların değişimine başlandığını söyledi.

Erkoç, Bakanlığın yayımladığı düzenlemeyle birlikte Hızlı Geçiş Sisteminde (HGS) yanlış ceza yazılmasına da neden olan rakamların arasında vida bulunması, yazıların silik, bold, italik veya kapatma şeklinde olması ağır kusur kapsamına alındığını anımsattı.

Standartlara uygun olmayan plakaların ağır kusur kapsamına sokulmasının ardından Trafik Tescil Müdürlükleri ile Adana Şoförler Odası’nda yoğunluk yaşandığını belirten Erkoç, ‘’Trafik Şube Müdürlüklerine başvuran ve buradan ilgili formları temin ederek dolduran vatandaşlar, değişiklik için Adana Şoförler Odası’na gittiklerinde sürprizle karşılaşıyorlar. Plakalarını 31 lira karşılığında değiştirebileceği duyurulan vatandaşlardan burada ayrıca bağış adı altında 19 lira daha isteniyor. Bağış yapmak isteyen bağış yapabilir, bu tamamen vatandaşın isteğine bağlı.  Ancak, bağış yapmak istemeyen vatandaşlar ile Oda personeli arasında bu konuda zaman zaman tartışmalar yaşanıyor’’ dedi..

Erkoç, Oda’nın plaka değişikliği sırasında 31 liranın dışına ek bir para isteme hakkının bulunmadığını ve bunun dışında araç sahiplerinden talep edilen ücretin yasal olmadığını belirterek, ‘’Plaka değişikliği sırasında 31 TL’den başka ücret edemeyin. Hakkınızı arayın’’dedi.