Eşek eti kıyma olacaktı!

19 Mayıs mahallesinde 300 kilo at ve eşek eti ele geçirildi

Adana’nın Yüreğir İlçesi’ne bağlı 19 Mayıs Mahallesi’nde bir ihbarı değerlendiren Yüreğir Belediyesi zabıtaları, Suriyeli bir aileye kiraya verilmiş olarak gözüken bir evde 300 kilogram at ve eşek eti ile kesile hazır 5 adet hayvanı ele geçirdi.

SURİYELİLER KESİYORMUŞ!

İlçenin 19 Mayıs Mahallesi 1138 Sokağında A.A isimli bir bayana ait olup Suriyelilere kiraya verildiği ifade edilen evde at ve eşek eti kesimi yapıldığının bilgisini alan Yüreğir Belediyesi zabıtaları polis ile birlikte baskın yaptı. Ev sahibi A.A, binayı Suriyelilere kiraya verdiğini ve burada kesimi bu kişilerin yaptığını belirtti. Polis tutanağı ile at ve eşek etlerine el koyan ekipler, imha edilmek üzere ilgili etleri Tarım İl Müdürlüğü yetkililerine teslim etti.

5 CANLI HAYVAN KURTARILDI

Yaklaşan kış ayları öncesinde il genelindeki marketlerde kıyma olarak satışı yapılacağı kaydedilen at ve eşek etlerinin kesimine ait artışların söz konusu olduğu ifade ediliyor. Özellikle Yüreğir’in Ali Hocalı, Cumhuriyet, 19 Mayıs mahallerinde bu kesimlerin yapıldığına işaret eden belediye yetkilileri, son baskınla 5 hayvanın da kesimden kurtarıldığını kaydettiler. Belediye yetkilileri özellikle marketlerde kıyma olarak satılan bu etler konusunda vatandaşların duyarlı olmalarını istediler.