Esendemir, ''Kasa takır, parayı bulmuş mu?''

Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü'nün gündeme getirdiği Ruh Sağlığı önünden başlayarak Turgut Özal Bulvarı'nı takip edip, Devlet Bahçeli Köprüsü'nün üzerinden Mithat Özsan Bulvarı'na ulaşması planlanan Adana Hafif Raylı Sistem Projesi tartışmasına CHP'li Büyükşehir Belediye Meclis Üyesi Mehmet Esendemir'de katıldı.

Bursa'ya giderek raylı sistem araçlarını gören Hüseyin Sözlü'nün bu açıklamalarını basından takip ettiğini kaydeden CHP'li Mehmet Esendemir, ‘Konunun meclise gelip tartışıldığı bir ortam ne yazık ki oluşmadı. Büyükşehir Belediyesi'nin kasası resmen tam takır. Parayı bulmuş mu Sayın Sözlü? Hangi para ile yapacak? Adana için bir hizmet. Karşı çıkmak doğru değil elbette. Ama belediyenin de imkanları belli. Borç batağındaki belediyenin parası yok. Böylesine bir proje için sanırım borçlanma yetkisi isteyecek' dedi.


TEKLİF GELİRSE KOŞULLU EVET DERİM


Başkan Hüseyin Sözlü'nün bu projeyi hayata geçirmekte kararlı olması halinde belediyeye kaynak temin etmesinin de gerektiğine değinen CHP Büyükşehir Belediye Meclis Üyesi Mehmet Esendemir, ‘Parayı bulmak kolay değil. Bulmuş ise tamam, diyecek söz yok. Meclise eğer borçlanma yetkisi konusunda bir teklif gelirse şahsen ben bir belediye meclis üyesi olarak bu borçlanma yetkisine koşullu olmak şartı ile yani sadece raylı sistemde kullanma koşulu ile evet derim' sözleriyle de görüşlerini dile getirdi.


İNANDIRICI OLMASI İÇİN KAYNAĞI AÇIKLASIN


Adana Hafif Raylı Sistem Projesi'nin mevcut halinin Adana için yararlı olmadığını ve Adanalı insanların da borçlanmasına neden olduğuna işaret eden Mehmet Esendemir, Aytaç Durak'ın Adana'ya kazandırdığı bu kötü bir hizmetin bundan sonra yapılacak olan raylı sistem projesi içinde ortada bir örnek olarak duracağını ifade etti. Esendemir, yeni yapılması düşünülen raylı sistemin de öncesi ile entegre olmasının gerekliliğine değinip ‘Parasız bir vaat olmaz. Önce Sözlü'nün para kaynağını nasıl temin ettiğini açıklaması gerekir' dedi.