Esnaf zor durumda

CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer, Bor ilçesinde genel kurullarını tamamlayan meslek odalarını ziyaret ederek, odaların başkan ve yöneticilerine görevlerinde başarı diledi.

CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer, Bor ilçesinde genel kurullarını tamamlayan meslek odalarını ziyaret ederek, odaların başkan ve yöneticilerine görevlerinde başarı diledi.

Gürer, Bor Demirciler Odası Başkanı Ethem Bozdoğan ve yönetim kurulu üyeleri, Terziler Odası Başkanı Bekir Binay, Bakkallar Odası Başkanı Kadir Yalçın, Marangozlar Odası Başkan Yardımcısı Yasin İncirci, Gıda Maddeleri Odası Yönetim kurulu üyesi Kemal Çetin, Kahveciler Odası Başkanı Şaban Arıkan’ı ziyaret etti. CHP Bor ilçe Başkanı Erdal Gevrekçi, Kadın Kolları Başkanı Berrin Yalçın, Niğde İl Genel Meclis Üyesi Turgay Yıldız, Niğde Belediye Meclis Üyesi Erdal Aydoğan, ve İlçe yöneticisi Hakkı Taşdemir CHP milletvekili Gürer’e eşlik ettiler.

Gürer, olağan genel kurullarını tamamlayan ve yeni yönetim kuruları belirlenen meslek odalarına gerçekleştirdiği ziyaretlerde, odaların yeni başkan ve yöneticilerini tebrik ederek görevlerinde başarı diledi.

Temel tüketim maddelerindeki yüksek fiyat artışlarının, vatandaşın alım gücünü düşürdüğünü ve bu durumdan esnafın da olumsuz yönde etkilendiğini belirten CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer, “Pandemi sürecinin olumsuz etkilerinin yanı sıra, başta akaryakıt olmak üzere, elektrik, doğalgaz ve temel tüketim ürünlerine gelen yüksek zamlar, hayat pahalılığı, döviz kurlarındaki artışlar, girdi maliyetlerinin yüksek olması vatandaşı büyük oranda sıkıntıya soktu. Alım gücü düşen vatandaş alışveriş yapamayınca bu durumda esnaf ve olumsuz etkilendi” dedi.

CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer, “Çok sayıda esnaf kepenk kapatmak zorunda kaldı, işi daralan çok sayıda esnaf da esnaflığı bırakmaya niyetleniyor. Ülkemizde ekonominin bel kemiği olan esnafın yaşadığı bu sorunlar, ne yazık ki ekonomide çarkların dönmesine olumsuz etkiliyor. Çiftçi, memur, işçi, emekli parası olursa alışveriş yapar. Olmazsa gideri kısar. Her kısılan bütçe esnafın gelir gider dengesi bozar. Ekonomik kriz ile ülkemizde yaşanan da budur” diye konuştu.

Gürer, girdi maliyetlerin düşürülmesi, esnafın ve çiftçinin açıl olarak ve yeterli miktarda desteklenmesi için yeni düzenlemeler yapılması gerektiğini de sözlerine ekledi.