Esra Özden: "Siyasilerden '5 Aralık jesti' bekliyoruz"

TOBB Adana Kadın Girişimciler Kurulu Başkanı Esra Özden, liderlerden ve siyasi parti yönetimlerinden ‘5 Aralık jesti’ beklediklerini söyledi.

5 Aralık 1934 tarihinde Atatürk’ün girişimiyle çıkarılan yasayla Türk Kadınının seçme ve seçilme hakkı kazandığını belirten Özden, “Yerel seçimlere hazırlanılan bu dönemde liderlerden kadın aday adaylarına pozitif ayrımcılık bekliyoruz” dedi.

 

Türkiye’nin birçok gelişmiş ülkeden daha erken kadınına seçme ve seçilme hakkı kazandırdığını belirten TOBB Adana KGK  Başkanı Özden, “Başta Ulu Önder Atatürk olmak üzere bu karara imza atan TBMM üyelerini rahmet ve minnetle anıyoruz. Cumhuriyetimizin ilelebet sürecek yolu kadın ve erkeğin eşit koşullarda toplumsal yaşama katılmasıyla aydınlanacaktır. Kadınlar olarak, 79 yıl önceki ilgiyi, hassasiyeti başta kadına yönelik şiddetin ortadan kaldırılması çerçevesinde  birçok alanda şeklen değil, fiilen görmek istiyoruz. Yaklaşan yerel seçimlerde gerek başkanlıkta gerekse meclis üyeliklerine daha fazla kadın aday istiyoruz. Ancak, bir hassasiyeti de göz önünde bulundurmak gerek. Yerel yönetimlere dürüst  ve yetenekli olmadıkları halde sadece kadın olmaları vasfıyla aday göstermek en başta biz kadınlara zarar verir. Bu ince ayrıntının göz önünde bulundurularak yeni dönemde kadın yöneticilere çok ihtiyacımız bulunduğunu düşünüyor, bu anlamlı günümüzü kutluyorum” diye konuştu.