Faaliyet raporuna RED!

Adana Büyükşehir Belediyesi'nin 2020 yılı faaliyetlerine ait raporun oylaması dün meclis toplantısında gerçekleşti. Cumhur İttifakı'nın oyları ile rapora red oyu kullanılırken, MHP adına Cemal Demirdağ, AK Parti adına Ozan Gülaçtı, İYİ Parti adına Recai Mercimek ve CHP adına Serdar Seyhan söz alarak parti görüşlerini yansıttılar.

Adana Büyükşehir Belediyesi’nin 2020 yılı faaliyetlerine ait raporun oylaması dün meclis toplantısında gerçekleşti. Cumhur İttifakı’nın oyları ile rapora red oyu kullanılırken, MHP adına Cemal Demirdağ, AK Parti adına Ozan Gülaçtı, İYİ Parti adına Recai Mercimek ve CHP adına Serdar Seyhan söz alarak parti görüşlerini yansıttılar.

KARALAR BELEDİYENİN MALİ TABLOSUNU ANLATTI

Başkan Zeydan Karalar oylama öncesinde bir sunum yaparak belediyenin BİT’lerinin mali durumunu ortaya koyup 2020 yılında belediyenin toplamda 7 milyon 400 bin lira gelir fazlası vermesinin başarısını nasıl gerçekleştirdiklerini anlattı. Başkan Karalar, metronun toplamda 1 milyar 300 milyon lira borcunun bulunduğunu ve 2.etabının ise yatırım planına alınması için Cumhurbaşkanı Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın onayını beklediğini söyledi. Şehrin ulaşım master planını çıkarmaya başladıklarını belirten Başkan Karalar, kentsel dönüşümden araç sayısını azaltmaya, otobüs bakım ünitesinin kurulmasından akıllı sera oluşturmaya varana değin yapılan çalışmaları izah ederek bütçe konusunda ayrıntılı bilgiler sundu.

DEMİRDAĞ: EKMEKLE OYNAMAYIN

MHP adına söz alan Grup Başkan Vekili Cemal Demirdağ, faaliyet raporu içerisinde yapılan hizmetlerin elbette var olduğunu kaydederek “Bunlar için teşekkür ediyoruz. Eksiklikler yok mu? Elbette var. 2020 yılı 2019 yılından çok farklı değil. Rakamların bir kısmı doğru, bir kısmı ise abartılmış. Belediye çalışanlarının sürgün edilmesini kabul etmiyoruz. İşçi ile uğraşmayın, ekmekle oynamayın. İşçilerin alacaklarını, işe iade edilenlerin durumunu yeniden gözden geçirerek herkes ile helalleşin” uyarısında bulundu. Demirdağ, tespit ettiği sorunları da kalem kalem mecliste dile getirip acilen bu sorunların çözülmesini de istedi.

GÜLAÇTI: ÇALIŞIYOR TAKLİTİ YAPMAYIN

AK Parti adına söz alana Ozan Gülaçtı, faaliyet kelimesinin anlamını bilmeden hazırlanan kitapçığın varlığından söz ederek “Vaat üretme faaliyeti olmuş” sözü ile de eleştirisini sıraladı. Gülaçtı, 1134 adet tedarik ihalesinin yapılıp bunun 94 adedinin yani yüzde 10’luk kısmının açık ihale olduğunu ve diğerlerinin ise doğrudan temin olduğunu söyledi. Belediyeyi 3 milyar 900 milyon lira borç ile alan Karalar’ın 4 milyar 552 milyon lira borç miktarına getirmesinin sırrını sorup “Sayın Karalar yapmadığı işe sahip çıkıyor. Biz alıştık CHP’li belediyelere. Çalışıyor taklidi yapıyor Sayın Karalar. Sanal resimler ile bir kitapçık hazırlanmış” ifadeleriyle eleştirilerini sıraladı. Öte yandan Gülaçtı, faaliyet raponunun başının boş vaat, ortasının demogoji, sonunun ise hüsran olduğunu ‘Elde var sıfır’ notu ile değerlendirip kürsüden indi.

MERCİMEK: KARALAR’A DESTEK VERMEMİZ LAZIM

İyi Parti adına söz alan Grup Başkan Vekili Recai Mercimek, AK Partili Ozan Gülaçtı’nın Zeydan Karalar’ı ve belediyeyi suçlamalarına karşı çıkıp haksızlık ettiğini söyledi ve devri sabık yaratma imkanı var iken Zeydan Karalar’ın bunu yaratmadığı için kendisini kutladığını meclis kürsüsünden dile getirdi. Mercimek, hizmetin parayla yapılacağını ve belediyenin imkanlarının da herkes tarafından bilindiğini partisi adına dile getirirken özetle şu cümleleri kurdu. “Sinanpaşa 50 yıldır devam ediyor sıkıntılarıyla birlikte bugüne kadar geliyor. Konuşmuyorsunuz. Hep beraber başkana destek verip bu şehre hizmet etmesine zemin hazırlamak gerekir iken gereksiz eleştiri ve suçlamalarda bulunmayı Ozan Gülaçtı’ya hiç yakıştıramadım”

SEYHAN: ADANA’YA İHANET ETTİK DEMEYECEĞİZ

CHP adına söz alan Grup Başkan Vekili Serdar Seyhan, Ozan Gülaçtı’nın sözlerine yanıt veren bir konuşmayı gerçekleştirdi. Hiçbir hizmetin yapılmadığını söylemenin iyi bir davranış şekli olmadığını kaydeden Seyhan, “Faaliyet raporunda yazılanlar zaman diliminde hizmete geçer. Stratejik plana göre değer bulur. Geçmiş yılların projelerini değerlendirmek kötü bir şey değildir. Geçmiş yılların bitirilmeyen projeleri beraberinde mali sorumlulukları da getirmiştir. Adana’ya ihanet ettik sözünü sizin İstanbul’a ihanet ettiğinizi söylediğiniz gibi hiçbir zaman söylemeyeceğiz” dedi ve üstü kapalı olarak AK Parti’ye eleştirilerini arkası arkasına sıraladı.

KARALAR ELEŞTİRELERE YANIT VERDİ

Bütün bu konuşmaların ardından söz alan Başkan Zeydan Karalar, AK Parti Gurubu adına konuşan Ozan Gülaçtı gibi Adanalıların düşünmediğini söyledi ve Gülaçtı’nın konuşma yapmadan önce kendisiyle görüşmüş olması halinde yanlışları düzelterek ona doğru rakamları verebileceğinden söz etti. Başkan Karalar, belediye gelirlerinin yüzde 51 oranında düştüğünü ve konuşanların sanki başka bir şehirde yaşıyormuş gibi davrandığını söyledi ve ulaşım master planı bitince bazı projelerin hayata geçirileceğini ifade etti. Yavuzlar Köprüsü’nü ‘ben olsaydım yapmazdım’ diyerek yorumladı ve park bahçeler müdürlüğüne gönderilen kişilerin işçi olduğunu ve işçinin de her yerde çalışmak zorunda olduğunun altını çizdi. Daha sonra oylamaya geçildi. Yapılan oylamada faaliyet raporu oy çokluğu ile ret olundu.