Facebook boşanma nedeni

Adana Barosu Avukatlarından İlker Mengü, sosyal medya hesabı olan Facebook'un artık boşanma nedeni olarak adli kayıtlarda yer aldığını ve bunun da bir tehlike olarak ailelerin karşısında durduğunu söyledi.

Yargıtay'ın çok ilginç bir karara imza attığını kaydeden Av. İlker Mengü, eşlerin fazla vakit ayırdığı Facebook yüzünden boşandıklarını ve sosyal medya hesabı üzerinden arkadaşlık ilişkilerinin de mahkemelerde açılan dosya sayısını artırdığını ne yazık ki gördüklerini belirtti. Yargıtay'ın kararını da değerlendiren Mengü, ‘Tarafların medeni kanun içerisinde özen yükümlülüğü vardır. Yüksek mahkeme eşlerden bir tanesinin çok ciddi zamanını ciddi manada Facebook'a harcaması sosyal paylaşım sitelerinde çokça zaman geçirmesini, diğer taraf açısından haklı boşanma gerekçesi olarak kabul etmiş. Bu konuda aileler dikkatli olmalıdır' dedi.


AİLE SAADETİNE DİKKAT


Avukat İlker Mengü, sosyal medya hesabının amaçları dışında kullanılmasının da ailelerin saadetine gölge düşürdüğünü belirtti. Mengü, ‘Aile saadetini koruma noktasında hem kadına hem de kocaya çok ciddi ödevler düşüyor. Facebook'un bu karar yağın kullanılması diğer taraf açısından çekilmez bir hal almışsa bu evliliği sürdürmesi ondan beklenemez. Dolayısı ile şiddetli geçimsizlik baş gösterir. Dolayısı ile evlilik birliği çöker. Özellikle aile bağlarının koparılmasına neden olan sosyal medya hesabının bu tehlikeli yönü konusunda aile bireylerinin daha dikkatli olup aile saadetine gölge düşürmemeleri gerekir' dedi.