Fatih Özgür, ''Salih Gökçe haklı''

Adana Büyükşehir Belediyesi'nde son günlerde yaşanan ‘koltuk kavgası'nı yakından takip eden ve Seyhan Belediyesi Meclis Başkan Vekili iken aynı haksızlığa uğradığını ifade eden CHP'li Fatih Özgür, ‘Özel hükümün olduğu yerde günel hüküm işlemez' dedi.

Hatırlanacağı üzere Adana Büyükşehir Belediyesi'nin Meclis Başkan Vekili Salih Gökçe, belediye başkanının oturuma başkanlık etmediği günlerde meclisi belediye başkan vekilinin değil, meclis başkan vekilinin idare edeceğini ortaya koyarak Adana 1.Bölge İdare Mahkemesi'ne dava açıp bu davayı da kazanmıştı.


Konu hakkında daha önce Seyhan Belediyesi'nde aynı olay başından geçtiği için görüşlerine başvurduğumuz CHP'nin o tarihte Seyhan Belediyesi Meclis 1.Başkan Vekili olan Fatih Özgür, ‘Azim Öztürk ben seçilmiş meclis başkan vekili iken kendisinin katılmadığı oturumlara Abdullah Doğru'yu görevlendirdi. Ben de itiraz ederek dava açtım. Benim iddiam ‘yasa koruyucu Meclis Başkan Vekilliği Makamı ihdas ederken ‘özel hükümdür' demiştir. Özel hükümün olduğu yerde genel hüküm işlemez' dedi.
Başkan Azim Öztürk'ün ise belediye başkan vekilinin başkanın tüm yetkilerine haiz olduğunu belirtip konu hakkında direttiğinin altını çizen Fatih Özgür, ‘Kanun koyucu abesle iştigal etmez. Eğer başkan vekilliği kurumu kanunla gelmiş ise bu özel hükümdür. Genel hükmün önüne geçer. Benim idare mahkemesinde ve temyizdeki itirazlarım dikkate alınmadı. Çünkü o zaman Azim Bey güçlüydü. O zaman yargının verdiği kararı içime sindiremedim. Salih Gökçe için verilen karar geçerlidir. Kanun amacına uygun olarak yorumlanmalıdır.' Sözleriyle görüşlerini dile getirdi.