FETÖ mağduru polis adayları Cumhurbaşkanı’ndan yardım istedi

Adana'da, Polis Meslek Yüksek Okulundan mezun olmalarına 1 hafta kala yapılan mülakatla atamaları yapılmayan polisler Cumhurbaşkanına çağrıda bulundu.

Paralel devlet yapılanmasıyla bağlantısı olduğu iddiasıyla ataması yapılmayan bir grup genç, AK Parti Adana Teşkilatı önünde toplanarak basın açıklaması yaptılar. Adaması yapılmayan mağdurlar,  ‘’FETÖ darağacına, atanamayan 1803 polis görev başına’’, ‘’Dik dur reis eğilme atanamayan polisler seninle’’ şeklinde pankart açtılar.

Ataması yapılmaya polis adayları,  ''Bizler paralel devlet yapılanmasıyla alakamız yok, paralel devletle bağlantımız olmadığı için bizi dışladılar. Biz burda devletimizin yanımızdayız, bu üstümüzdeki kara lekenin kalkmasını istiyoruz'' dedi.

Aksaray Polis Meslek Yüksek Okulu mezunu Veysel Çelik, şunları kaydetti:

''Ben 2013 yılında Polis Meslek Yüksek Okuluna Girdim. Aksaray Polis Meslek Yüksek Okulunda 361 kişinin ataması yapılmadı. Biz atamamız yapılmadığı günden itibaren sesimizi duyurmaya çalıştık, biz paralel devlet yapılanmasıyla bağlantımız olmadığı için elendiğimizi söyledik. Okulda cemaat evlerine giden bazı arkadaşlarımız şu an meslekte.  Eğer biz  paralel örgütü üyesiysek, emniyetin içinde bu kadar paralelci varken biz neden elendik. Biz polis olamazsak da demokrasi nöbetinde nöbetteyiz, Devletimizin yanındayız. Devlet büyüklerimizden isteğimiz bizlerin tekrar araştırılmasını istiyoruz, tekrar araştırma yapıldığında her şey gün yüzüne çıkacaktır.''