Fikret Doğan: MHP'yi ele geçirme çabası, darbe planının bir parçası

Adana eski Ülkü Ocakları İl Başkanı ve Büyükşehir Belediye Başkan Danışmanlarından Fikret Doğan, 15 Temmuz günü gerçekleşen kalkışma hareketinin, Türkiye’yi sonu karanlık bir tünele sokma çabası olduğunu, Atlantik ötesi üst akılın gerçekleştirmek istediği bu senaryonun, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin sağduyusu sonucu önlendiğini dile getirdi.

Paralel Devlet Yapılanması’nın gerçekleştirmek istediği darbenin altyapısını hazırlamak ve Türkiye’yi içsavaşa çekmek isteyen üst akılın, öncelikli olarak önünde engel olarak gördüğü MHP’yi ele geçirme ve yeniden dizayn etme çabasına girdiğini söyleyen Doğan, bu noktada devlet adamlığı ve siyasi öngörüsü bir kez daha kanıtlanan Devlet Bahçeli’nin bu oyunu bozduğunu söyledi.

Doğan, “MHP’de lider sorunu bulunduğu ve AKP’ye payanda olduğu, iktidar olmak istenmediği gibi bir dizi saçma iddialarla parti içinde ve dışındaki işbirlikçileriyle MHP’yi ele geçirme girişiminde bulunan çevreler, öncelikli olarak ileride gerçekleştirmeyi düşündükleri darbe sırasında sokakları kan gölüne dönüştürmek ve halkı birbirine düşürmek gibi bir senaryo peşindeydiler. Ama bu senaryo Sayın Genel Başkanımız Devlet Bahçeli’nin öngörüsü, devlet adamlığı ve hepsinden önemlisi vatan-millet sevdası ve ülküsü sayesinde boşa çıkarıldı. 15 Temmuz gecesi gerçekleştirilmek istenen kalkışmaya ilk tepki Sayın Genel Başkanımız Devlet Bahçeli’den geldi.

Türk Silahlı Kuvvetler içerisine yuvalanmış hainlerin Meclise, Halka ve Polise sıktığı kurşunlarla yaratılmak istenen kaos karşısında Sayın Bahçeli, darbeye karşı olduğunu belirterek bu oyunu bozmuştur. Sayın Bahçeli’nin ilkesi ve duruşu her zaman, ‘Önce ülkem’den yana olmuştur. Sayın Devlet Bahçeli’nin öncelikle sadece MHP’nin Genel Başkanı olmadığını, gerçek bir lider olduğunu herkes gördü ve anladı.

Düne kadar hain planlar peşinde koşanların gerçekleştirdikleri algı operasyonu, Sayın Bahçeli’nin dik duruşu, kararlılığı ve siyasi kişiliği sayesinde MHP’yi ele geçirme planları suya düştü. Sayın Bahçeli ilk günden itibaren MHP’nin ele geçirilmek istendiğini, Okyanus ötesi güçlerin etkisinde olan bazı isimlerin, MHP’yi kendi istedikleri çizgiye çekme ve ele geçirme çabası içinde olduğunu görmüştür. Sayın Bahçeli’nin sayesinde; MHP’yi ele geçirme ve dizayn etme çabasının darbe planının bir parçası olduğu nihayet ortaya çıktı.

İlkeli, dürüst, saygın ve bir o kadar da devlet adamlığı ile Türk Siyasi Hayatı’nda önemli bir yere sahip olan Devlet Bahçeli’ye çok şey borçluyuz” diye konuştu.